شنبه 8 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری استفاده از لیپوزوم برای رهاسازی یک ماده‌ طبیعی ضد سرطان

 
 

سه شنبه 27 آذر 1397

استفاده از لیپوزوم برای رهاسازی یک ماده‌ طبیعی ضد سرطان

 
 

پژوهشگران روسی با استفاده از لیپوزوم، داروی ضدسرطانی موسوم به سانگوینارین را با اثربخشی بالا وارد بدن کردند. با این کار می‌توان اثرات جانبی دارو را به حداقل رساند.

سانگوینارین یک ماد‌ه‌ی طبیعی شیمیایی است که توسط برخی گیاهان تولید می‌شود. این ماده حاوی یون آمونیوم پلی‌سیکلیک بوده که یک آلکولوئید با سمیت کم است. پیش از این مشخص شده بود که این ماده دارای خواص ضد سرطان و ضد ویروس است. استفاده از این ماده می‌تواند تشکیل رگ‌های خونی را متوقف کند که این ویژگی برای مقابله با رشد تومور سرطانی قابل استفاده خواهد بود.
اخیراً یک گروه تحقیقاتی از روسیه با مطالعه روی این ماده نشان دادند که با استفاده از نانوحامل می‌توان اثربخشی این آن را افزایش داد. محققان این پروژه با استفاده از لیپوزوم، موفق به رهاسازی هدفمند این ماده در محل مورد نظر شدند.
بررسی این گروه نشان می‌دهد که لیپوزوم می‌تواند با اثربخشی بالا دارو را وارد تومور سرطانی کند و با این کار اثربخشی درمان بهبود یابد. در روش‌های شیمی‌درمانی رایج از طریق خوراکی یا تزریقی این ماده وارد بدن می‌شود، اما در این روش لیپوزوم به‌عنوان حمل کننده‌ی این ماده می‌تواند آن را وارد تومور هدف کند.
نتایج آزمون‌های انجام شده نشان می‌دهد که لیپوزوم می‌تواند رهاسازی را به آرامی و در طول زمان انجام دهد، در حالی که در روش‌های رایج، وارد شدن دارو با دوز بالا و سریع انجام می‌شود؛ از این رو کبد و کلیه دارو را دفع می‌کنند. اما رهاسازی با لیپوزوم موجب می‌شود که دارو با دوز مناسب و در دراز مدت در بدن رهاسازی شود.
این گروه معتقداند که رهاسازی سانگوینارین با لیپوزوم مزیت زیادی برای درمان سرطان دارد؛ چرا که سمیت کمتری داشته و به دلیل نفوذپذیری بالای رگ‌ها در تومور، اثربخشی بالایی دارد.
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان Preparation of liposomes containing benzophenanthridine alkaloid sanguinarine and evaluation of its cytotoxic activity در نشریه‌ی International Journal of Nanotechnology به چاپ رسیده‌است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار