دوشنبه 10 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری افزایش 160درصدی کارایی پیل خورشیدی با نانوذرات

 
 

دوشنبه 10 دي 1397

افزایش 160درصدی کارایی پیل خورشیدی با نانوذرات

 
 

پژوهشگران با استفاده از نانوذرات، پنل پلیمری برای پیل‌های خورشیدی ساختند که کارایی آن را 160درصد نسبت به فناوری‌های پیشین افزایش می‌دهد.

در پیل‌های خورشیدی فوتون‌ دارای انرژی بسیاری است که بخش زیادی از آن به گرما و سهم کمی از انرژی آن به الکتریسیته تبدیل می‌شود. بنابراین، اگر بتوان به‌گونه‌ای بازده را افزایش داد تا سهم الکتریسیته افزایش یابد، کارایی کل پیل خورشیدی بهبود چشمگیری می‌یابد.
یک گروه تحقیقاتی به این منظور نانوذراتی تقویت‌شده با یوتربیوم (نوعی فلز از جنس خاک‌های نادر) ساختند. یوتربیوم تمایل زیادی به نشر نور در طول‌ موج‌هایی دارد که طول موج جذب در سیلیکون است. یوتربیون در شرایط ویژه‌ای می‌تواند فوتون‌های آبی و بنفش را جذب کرده و دو فوتون در انرژی مورد دلخواه سیلیکون را نشر دهد. این ماده علاقه‌ای به جذب فوتون‌هایی که نشر کرده ندارد؛ بنابراین کارایی تبدیل انرژی تابشی به الکتریسیته افزایش می‌یابد.
با استفاده از این نانوذرات می‌توان پیل‌های خورشیدی منحصربه‌فرد تولید کرد. ایده‌ی اصلی این است که پیل خورشیدی حاوی این نانوذرات نور آبی را جذب کرده و سپس به ازای این کار دو فوتون مادون قرمز نشر دهد. فوتون‌های مادون قرمز تنها توسط سیلیکون جذب می‌شوند و برای تولید الکتریسیته به کار می‌روند. سیلیکون‌ با جذب فوتون‌ها می‌تواند دو الکترون تولید کند. پژوهشگران با این روش موفق به افزایش 160درصدی کارایی شدند. محققان در این پروژه پلیمری شیشه‌ای ساختند که درون آن نانوذرات قرار داده شده‌است. این نانوذرات پرتوهای فرابنفش و آبی تیره را دریافت کرده و باقی نور عبور می‌کند. یوتربیون پرتو مادون قرمز نشر داده و این پرتو درون شیشه به دام می‌افتد و جذب سیلیکون پیل خورشیدی می‌شود. محققان این پروژه معتقدند که هنوز امکان افزایش کارایی وجود دارد، به‌طوری که با انجام بهبودهایی در آینده امیدوارند که کارایی را سه برابر دیگر افزایش دهند. محققان به دنبال کاهش مقدار ماده‌ی مصرفی در ساخت پیل خورشیدی هستند تا هزینه‌ی کار را کاهش دهند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار