شنبه 8 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات رییس‌جمهور : پرتاب ماهواره پیام در مجموع دستاوردهای بسیار خوبی داشت

 
 

چهارشنبه 26 دي 1397

رییس‌جمهور : پرتاب ماهواره پیام در مجموع دستاوردهای بسیار خوبی داشت

 
 

رییس‌جمهور در واکنش به در مدار قرار نگرفتن ماهواره پیام تاکید کرد که این اتفاق ناکامی و یا شکست محسوب نمی‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی امروز در نشست مشترک هیات‌وزیران با استانداران سراسر کشور با اشاره به پرتاب ماهواره پیام که اولین ماهواره عملیاتی کشور بود، گفت: در این پرتاب موفقیت‌های خوبی داشتیم و البته ناکامی‌هایی جزئی هم به وجود آمد؛ اما درمجموع دستاورد مثبت و بسیار خوبی بود.
وی افزود: هم در زمینه پرتاب‌کننده و هم در زمینه ساخت ماهواره به موفقیت‌های بالایی دست پیدا کردیم و این بدان معنا است که ایران امروز در این مسیر قرارگرفته و اشکالات جزئی که وجود دارد، ظرف چند ماه آینده برطرف خواهد شد.
رییس‌جمهور ادامه داد: مردم بدانند که کشور ما در این فناوری موفق بوده و توانستیم وارد فضا شویم و این برای کشاورزی، محیط‌زیست، کسب اطلاعات موردنظر و حفظ جنگل‌ها و مراتع بسیار حائز اهمیت بوده و آن را دنبال خواهیم کرد. ماهواره ایرانی پیام امیرکبیر که توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته‌شده بود بامداد روز سه‌شنبه توسط ماهواره‌بر داخلی به فضا پرتاب شد و قرار بود برمدار 500 کیلومتری زمین قرار گیرد که به دلیل نداشتن سرعت کافی از مأموریت محوله بازماند.
ماهواره پیام پس از تأسیس سازمان فضایی ایران یکی از پروژه‌هایی بود که به سه دانشگاه صنعتی ایران ارائه شد و از سری میکرو ماهواره‌های توسعه فناوری فضایی سازمان است. این ماهواره با مشارکت چهار دانشکده مهندسی هوافضا، برق کامپیوتر و مکانیک و 16 نفر از استادان دانشکده‌های دانشگاه امیرکبیر ساخته‌شده و علاوه بر آن، بخش عمده فعالیت بر عهده دانشجویان ارشد و دکتری بوده است.
پرتابگر ایرانی سیمرغ برای پرتاب ماهواره در نظر گرفته‌شده بود؛ طراحی این ماهواره از سال 84 آغاز شد. این ماهواره با وزن 100 کیلوگرم از سری میکرو ماهواره‌های توسعه فناوری فضایی بود که به‌منظور انجام مأموریت تصویربرداری طراحی و ساخته شد. ارتفاع مداری طراحی‌شده برای ماهواره پیام امیرکبیر 500 کیلومتر و با شیب مداری 55 درجه و تصاویری با دقت 45 متر ارسال می‌کرد و پیش‌بینی اولیه حاکی از این بود که حدود سه سال در مدار زمین باقی خواهد ماند. پیام سه مأموریت تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده‌ها را بر عهده داشت. بررسی پوشش گیاهی، بهبود پایش گردوغبار، حریق و اراضی کشاورزی، در کنار ذخیره و ارسال داده و نیز اندازه‌گیری تشعشعات فضایی باهدف بررسی اثر پرتوهای کیهانی بر عملکرد ماهواره، ازجمله مأموریت‌هایی بود که ماهواره پیام برای انجام آن‌ها طراحی و ساخته‌شده بود. ماهواره پیام مأموریت مخابراتی هم داشت که باید یک پیام را ذخیره و به زمین مخابره می‌کرد. چهار دوربین روی این ماهواره نصب‌شده بود که عملیات عکس‌برداری از زمین را انجام دهد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار