دوشنبه 10 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری ساخت نانوکاتالیستی برای بهبود کارایی پیل‌های سوختی

 
 

شنبه 6 بهمن 1397

ساخت نانوکاتالیستی برای بهبود کارایی پیل‌های سوختی

 
 

پژوهشگران کره‌ای با استفاده از نانومیله‌های کربنی، نانوذرات کبالت و اکسید سریم موفق به تولید نانوکاتالیستی با کارایی بالا به‌منظور استفاده در پیل‌های سوختی شدند.

محققان موسسه علم و فناوری داگو گیونگبوک نانوکاتالیستی ساختند که می‌تواند هزینه پیل‌های سوختی را کاهش دهد. پیل‌های سوختی غشاء الکترولیتی پلیمری (PEMFCs) می‌توانند انرژی شیمیایی تولید شده در طول واکنش میان هیدروژن به‌عنوان سوخت و اکسیژن را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. در حالی که این پیل‌ها گزینه مناسبی برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی هستند اما این فناوری به مواد بسیار گرانقیمت وابسته است. همچنین کاتالیست‌های مورد استفاده در این پیل‌ها در طول واکنش‌ها، دچار زوال شده و مشکلاتی در استفاده مجدد از آنها وجود دارد.
این گروه تحقیقاتی موفق به ساخت کاتالیست بادوام و فعالی شده‌اند که می‌تواند هزینه تولید پیل‌های PEMFCs را کاهش دهد. این کاتالیست‌ها دارای نانومیله‌های کربنی تقویت شده با نیتروژن هستند که در واقع روی سطح نانومیله‌های کربنی، ترکیبی از نانوذرات اکسید سریم، کبالت و همچنین نیتروژن قرار داده شده‌است. این کاتالیست زیست‌سازگار بوده و قابلیت احیاء اکسیژن را داراست.
این کاتالیست که به‌صورت الیاف است، با روش الکتروریسندگی ساخته می‌شود که در آن ولتاژی به نوک یک نازل اعمال می‌شود. قطرات خروجی از نازل باردار بوده و پس از خروج تبدیل به ساختاری یکنواخت می‌شوند که ابعاد نانومتری دارد. این گروه تحقیقاتی تایید کردند که ذرات کبالت و اکسیدسریم به‌صورت یکنواخت در سطح نانومیله‌های کربنی پخش شده و کاتالیست از ظرفیت تولید الکتریسیته بالایی برخوردار است. کاتالیست نانومیله‌های کربنی تقویت شده با نانوذرات فعالیت بالاتری نسبت به کاتالیست‌های رایج داشته به‌طوری که از کاتالیست کربن/پالادیم دو برابر فعال‌تر است. این گروه تحقیقاتی به‌ بررسی دو نوع واکنش شیمیایی مهم برای تولید و ذخیره‌سازی انرژی بودند: احیاء اکسیژن و تولید اکسیژن. محققان این پروژه چنین نتیجه‌گیری کردند که اکسید سریم گزینه بسیار مناسبی برای تقویت نانومیله‌های کربنی بوده تا با این کار کاتالیست‌های پایداری تولید شود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار