سه شنبه 11 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری استفاده از نانوذرات برای تشخیص سریع پروتئاز

 
 

چهارشنبه 10 بهمن 1397

استفاده از نانوذرات برای تشخیص سریع پروتئاز

 
 

پژوهشگران با استفاده از نانوذرات طلا، آزمونی ساختند که می‌تواند پروتئاز را شناسایی کند. پروتئاز زیست‌نشانگر رایجی بوده که نشان‌دهنده وجود برخی بیماری‌ها است.

محققان انگلیسی دانشگاه کوئین موفق به ارائه آزمون تشخیصی شدند که با استفاده از آن می‌توان بیماری‌های مختلف را شناسایی کرد. در این آزمون امکان تشخیص شناساگر آنزیمی موسوم به پروتئاز وجود دارد و از آن می‌توان تشخیص بیماری انسان، حیوان و بررسی مواد غذایی استفاده کرد. پروتئازها برای رشد میکرواورگانیسم‌ها حیاتی بوده و مسئول گسترش برخی بیماری‌ها هستند. سطح پروتئازها می‌تواند در ادرار بیماران مبتلا به مشکلات دیابتی که عملکرد کلیه آنها مختل شده، افزایش یابد. همچنین پروتئازها را می‌توان در زخم‌های عفونی‌شده یافت. وجود پروتئاز در شیر گاو نشان از وجود بیماری ماستیت گاو است که یک نوع عفونت گاوی است. در غذا، پروتئاز توسط باکتری‌ها تولید می‌شود که موجب کاهش زمان نگهداری غذا می‌شود.
در حال حاضر از روش‌های ناکارامد برای شناسایی این ماده استفاده می‌شود از این‌رو محققان، نانوحسگری ساختند که می‌تواند با سرعت بالا و حساسیت قابل‌توجه، وجود پروتئاز را در نمونه ادرار یا شیر شناسایی کند.
کلیر مکوی از محققان این پروژه می‌گوید: « این تست نه تنها ارزان است بلکه می‌توان آن را در هر جایی استفاده کرد. نیاز به استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی نیست و به سرعت می‌توان پروتئاز را شناسایی کرد.»
در این نانوحسگر از نانوذرات طلا استفاده شده‌است، زمانی که پروتئاز در نمونه وجود داشته باشد، واکنش شیمیایی موجب تغییر رنگ می‌شود. نانوذرات طلا قابلیت تسریع واکنش اکسیداسیون ماده‌ای به نام تترامتیل‌بنزیدین (TMB) را دارا هستند. زمانی که کازئین، مولکول موجود در شیر، به نانوذرات طلا اضافه می‌شود، نانوذرات را محاصره می‌کند که به‌عنوان لایه محافظ نانوذرات محسوب می‌شود. حال اگر TMB به این ساختار اضافه شود، کازئین مانع از اکسیداسیون و تغییر رنگ می‌شود. درصورت وجود پروتئاز، این ماده لایه محافظ را می‌خورد و سطح نانوذرات موجب اکسیداسیون سریع و در نهایت تغییر رنگ محلول می‌شود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار