دوشنبه 17 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری استفاده از نانوذرات دارای پوشش پروتئینی برای رهایش دارو

 
 

دوشنبه 15 بهمن 1397

استفاده از نانوذرات دارای پوشش پروتئینی برای رهایش دارو

 
 

یک تیم تحقیقاتی از کره‌جنوبی با پوشش‌دهی نانوحامل توسط پروتئین‌های نوترکیبی‌شده، موفق شدند کارایی رهایش دارو را برای مقابله با سرطان افزایش دهند.

محققان با پوشش‌دهی سطح نانوذرات با استفاده از نوعی پروتئین، سامانه‌ رهاسازی هوشمند را برای مقابله با سرطان ساختند. این گروه تحقیقاتی از کره‌جنوبی، روی سطح نانوذرات حاوی دارو را با پوششی از جنس پروتئین پوشش ‌دادند، پروتئینی که سلول‌های ایمنی بدن را جذب کرده و موجب تسریع درمان سرطان می‌شود.
نتایج یافته‌های آنها در نشریه Nature Communications به چاپ رسیده است. این سیستم رهایش دارو می‌تواند دارو را به بافت‌های ویژه‌ای در بدن برساند.
هر چند تاکنون حامل‌های مختلفی ساخته شده‌است اما پروتئین‌های مختلفی به این حامل‌ها می‌چسبند و زمانی که حامل‌ها به محل تومور می‌رسند به دلیل وجود این پروتئین‌ها، کارایی رهایش دارو کم می‌شود.
برای حل این مشکل، محققان مؤسسه ملی اولسان در کره‌جنوبی اقدام به استفاده از پوششی محافظ برای نانوحامل کردند. ری جاهیونگ از محققان این پروژه می‌گوید: « ما نشان دادیم که می‌توانیم اثرات منفی پروتئین‌ها را روی سامانه رهایش دارو به حداقل برسانیم. برای این کار از پروتئین‌های ویژه‌ای استفاده کردیم که پایدار بوده و با دیگر پروتئین‌ها برهم‌کنش نمی‌دهند.» این گروه با استفاده از فناوری نوترکیبی DNA، پروتئین‌هایی ساختند که از نظر فیزیکی پایدار بوده و به‌صورت انتخابی سلول‌های تومور سرطانی را هدف قرار می‌دهند. آنها دارو را درون نانوذرات قرار داده و سطح آن را با این پروتئین‌ها پوشش‌ دادند. یافته‌های محققان نشان داد که این نانوذرات می‌توانند سلول‌های سرطانی را هدف‌ قرار دهند بدون این که در دام سیستم ایمنی بدن بیفتند.
این نانوذرات روی مدل‌های موش آزمایشگاهی مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار گرفت و نتایج نشان داد که این سامانه سمیت کمتری نسبت به روش‌های درمانی رایج دارند. پژوهشگران معتقدند که این روش را می‌توان روی شناسایی و درمان بیماری‌های مختلف استفاده کرد و تنها محدود به سرطان نیست. ری می‌گوید: « ما قصد داریم پلتفورمی چندکاره ارائه کنیم که در آن از پروتئین‌های نوترکیبی طراحی‌شده مختلف استفاده شده‌است.»

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار