پنجشنبه 9 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی وبگردی فاصله سنی زیاد والدین با فرزندان چه عواقبی دارد؟

 
 

شنبه 18 اسفند 1397

فاصله سنی زیاد والدین با فرزندان چه عواقبی دارد؟

 
 

طی سالیان گذشته درصد مادران باردار بالای ۳۵ سال کمتر از ۱۸ درصد بوده و اکنون این رقم به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

پزشکان زنان همیشه از مضرات بارداری در سنین بالا گفته و زنان را از این موضوع ترسانده‌اند اما کمتر به جنبه روان شناسی این موضوع توجه شده است. به تازگی معاونت وزیر بهداشت اعلام کرده که طی سالیان گذشته درصد مادران باردار بالای ۳۵ سال کمتر از ۱۸ درصد بوده و اکنون این رقم به ۳۰ درصد افزایش یافته است (منبع خبر: ایسنا). حال به بررسی چرایی این موضوع می‌پردازیم و فواید و مضرات بارداری در سنین بالا را بررسی می‌کنیم.
خطرات بارداری در سن بالا برای زنان
در درجه اول باید گفت احتمال بارداری زنان بعد از ۳۵ سالگی کاهش پیدا می‌کند و بعد از ۳۸ سالگی این کاهش ناگهانی و شدیدتر است. علاوه بر این احتمال تولد نوزادانی با سندروم داون و نواقص ژنتیکی در این زنان بیشتر از زنان کم سن است. به همین دلیل لزوم انجام تست‌های غربالگری به شدت احساس می‌شود تا از تولد نوزادان ناقص جلوگیری شود. باید توجه داشت بعد از ۳۰ سالگی به دلیل ایجاد تغییرات هورمونی در خانم‌ها، احتمال دوقلویی زایی و چند قلو زایی افزایش پیدا می‌کند. یکی دیگر از خطرات بارداری در این سنین ابتلا به فشار خون و دیابت در دوران بارداری است. به دلیل این که این مشکلات با افزایش سن بیشتر می شود و تغییرات دوران بارداری مزید بر علت می شود و بر مشکلات دامن می‌زند.
طبق تحقیقات انجام شده حاملگی در سنین بالاتر موجب افزایش درد زایمان، مشکلات حین تولد بیشتر و استفاده از فورسپس (چنگکی که در دو طرف سر نوزاد قرار می گیرد و به خروج نوزاد از بدن مادر کمک می کند) می‌شود.
به آسیب های فاصله سنی میان 2 نسل بی توجه نباشید
در این بین، بعضی زنان معتقدند که در سنین بالاتر از ۳۵ سال از آرامش بیشتری برخوردار هستند و با آمادگی بیشتری به استقبال نوزاد می روند و نکته دیگر ثبات مالی بیشتر زنان در این سنین است به ویژه برای آن هایی که شاغل هستند ولی در کنار همه این ها، توجه به فاصله سنی میان این دو نسل هم مهم است که در آینده به ویژه در دوره نوجوانی بچه ها برای این خانواده ها مشکل ساز می شود. این والدین از انرژی کافی برای همراهی با فرزندان برخوردار نیستند و برای مثال زمانی که فرزندشان برای رفتن به دانشگاه آماده می شود، بیش از پنجاه و دو سال دارند.
همین فرایند به ازدواج و دیدن نوه ها هم کشیده می شود و نکته مهم تر این جاست که این فرزندان در آینده علاوه بر زندگی شخصی خود باید به مراقبت از والدین سالخورده خود هم بپردازند. با این حال و با توجه به بالا رفتن سن ازدواج در کشور و شرایط اقتصادی نه چندان مطلوب تصمیم به فرزندآوری تصمیم آسانی به نظر نمی‌رسد ولی با این حال زوج‌های جوان باید مسائل گفته شده را در نظر بگیرند و سپس تصمیم قطعی برای داشتن فرزند را هرچه زودتر بگیرند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار