جمعه 31 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری ساخت داروی ضدآمیب با نانوذرات نقره

 
 

چهارشنبه 4 ارديبهشت 1398

ساخت داروی ضدآمیب با نانوذرات نقره

 
 

sمحققان مالزیایی با استفاده از نانوذرات، دارویی ساختند که می‌تواند نوعی آمیب موجود در آب را از بین ببرد، آمیبی که با خوردن مغز موجب مرگ می‌شود.

ناگلریا فولری (Naegleria fowleri) گونه‌ای از آمیب‌ها بوده که به آمیب‌های خورنده مغز شهرت دارند. این آمیب‌ به‌صورت آزاد در آب زندگی می‌کند و یکی از پاتوژن‌های مهم در ایجاد عفونت مغزی موسوم به ناگلریاسیس است.
این آمیب در آب‌های آزاد گرم زندگی می‌کند و می‌توان آنها را در دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و برکه‌ها مشاهده کرد. همچنین این آمیب در جایی که پساب گرم کارخانه‌ها به رود می‌ریزد، می‌تواند وجود داشته باشد. این آمیب از مغز انسان ارتزاق می‌کند. اخیرا محققان دانشگاه سانوی در مالزی موفق به ساخت نانوذراتی شدند که دارای پوششی از جنس نوعی دارو بوده و می‌تواند به حذف این آمیب کمک کند. این دارو برای سلول‌های انسانی مضر نیست.
هر چند ابتلا به عفونت با این آمیب بسیار نادر است اما این عفونت بسیار مرگبار بوده و می‌تواند قربانی را به کام مرگ بکشاند. بیشتر عفونت‌های این آمیب در آب گرم و آلوده برکه‌ها اتفاق می‌افتد و حتی در استخرهایی که آب آنها تصفیه نشده باشد نیز این آمیب می‌تواند وجود داشته باشد. گونه دیگری از این آمیب‌ها، اکانتاموبا کاستلانی نام دارد که می‌تواند با وارد شدن به چشم موجب نابینایی شود. این آمیب، لنز چشم را آلوده می‌کند. بهترین درمان برای این عفونت، استفاده از مواد آنتی‌باکتریال است. هر چند استفاده از این داروها دارای عوارض جانبی است و دوز بالای آنها نیز می‌تواند وارد مغز شود.
این گروه تحقیقاتی از ترکیب دیازپام، فنوباربیتون و فنیتوین به‌عنوان گزینه احتمالی برای حذف آمیب استفاده کردند. آنها این ترکیبات را در حضور و عدم حضور نانوذرات نقره مورد آزمایش قرار دادند. نتایج نشان داد که با استفاده از نانوذرات نقره اثربخشی دارو افزایش می‌یابد. نانوذرات می‌توانند رهایش دارو را بهبود دهند و همچنین تاثیر خواص آنتی‌باکتریال نیز روی نتیجه کار مشهود است. این داروها به همراه نانوذرات نقره می‌توانند سلول‌های انسان را از گزند آمیب مصون دارند و نرخ زنده ماندن را افزایش دهند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار