جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری رباتی که انسان‌ها را تحقیر می‌کند!

 
 

پنجشنبه 30 آبان 1398

رباتی که انسان‌ها را تحقیر می‌کند!

 
 

پژوهشگران "دانشگاه کارنگی ملون"، نوعی ربات ارائه داده‌اند که می‌تواند مانند انسان‌ها، جملات تحقیرآمیز بگوید.

تحقیر کردن و صحبت در مورد نکات منفی، به ابزاری کارآمد در ورزش‌ها، بازی‌ها و اهداف رقابتی برای برخی افراد تبدیل شده است. ایده بسیاری از افراد این است که صحبت‌های تحقیرآمیز فقط میان دو انسان صورت می‌گیرند اما پژوهشگران "دانشگاه کارنگی ملون" (CMU) با ارائه یک فناوری جدید، این ایده را نقض کرده‌اند. آنها رباتی ارائه داده‌اند که پس از برنامه‌ریزی می‌تواند مانند انسان‌ها، سخنان تحقیرآمیز بگوید.
این ربات، یکی از ربات‌های خودکار موسوم به "پپر"(Pepper) است که به شرکت "سافت‌بانک"(Softbank) تعلق دارد و تاکنون برای اهداف بسیاری از جمله پاسخ به سوالات در موزه یا راهنمایی مسافران در فرودگاه به کار گرفته شده است. این ربات پس از برنامه‌ریزی توانست جملاتی مانند "باید بگویم که تو بازیکن بسیار بدی هستی" یا "بازی تو در مسابقه، خجالت‌آور بود" را بگوید.
جملات پپر طی آزمایش صورت گرفته روی انسان‌ها، نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه نداشت. پژوهشگران، پپر را روی ۴۰ شرکت‌کننده آزمایش کردند که می‌دانستند ربات برای گفتن جملات تحقیرآمیز برنامه‌ریزی شده است. نتایج آزمایش نشان داد که شرکت‌کنندگان، با وجود صحبت‌های پپر هم بهبودی در بازی نداشته‌اند.
این پژوهش نشان داد که صحبت‌های تحقیرآمیز رباتی مانند پپر، لزوما نتیجه مثبتی ندارند. همچنین، این پژوهش ثابت می‌کند که ممکن است روزی ربات‌ها و یا حتی دستیارهای صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی بتوانند عملکرد انسان‌ها را داشته باشند و بر تصمیم‌گیری و سلامت روحی آنها اثر بگذارند.
از سوی دیگر، این امکان وجود دارد که ربات‌ها با پاسخ به نظرات یا سوالات انسان‌ها، واقعا برای بهبود سلامت روانی آنها مفید باشند و نهایتا با گفتن جملات تشویق‌آمیز، به همراهان خوبی برای انسان‌ها تبدیل شوند.
با وجود همه این نکات مثبت، اگر دستیار شخصی یا هوش مصنوعی خودکار، به سوی اهدافی حرکت کنند که خلاف منافع انسان هستند، احتمال سوء استفاده از نتایج این پژوهش نیز وجود خواهد داشت. برای مثال تصور کنید که یک ربات دستیار خرید در فروشگاه، طوری برنامه‌ریزی شود که مشتریان را به سوی خرید کالاهای گران‌تر هدایت کند و احساس ناخوشایندی را در مورد خرید کالاهای ارزان‌تر به آنها انتقال دهد.
نهایتا می‌توان گفت که شاید نحوه پاسخ یک ربات یا سیستم هوش مصنوعی به انسان و همچنین احساسات و عبارات مورد استفاده آن بتوانند بسیار مهم‌تر از دقت در درک و بازخورد آن باشند.
این پژوهش، در نشست بین‌المللی "IEEE" ارائه شد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار