جمعه 13 تير 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی اقتصادی ابداع سیستم جدیدی برای پیش‌بینی دقیق زمین‌لرزه و سونامی

 
 

شنبه 2 آذر 1398

ابداع سیستم جدیدی برای پیش‌بینی دقیق زمین‌لرزه و سونامی

 
 

پژوهشگران آمریکایی، سیستم جدیدی برای پیش‌بینی زمین‌لرزه و سونامی ابداع کرده‌اند که می‌تواند حتی کوچکترین تغییرات را نیز تشخیص دهد.

دانشمندان "دانشگاه جنوب فلوریدا"(USF) توانستند یک شناور آب کم‌عمق را با موفقیت ابداع و آزمایش کنند. این شناور در آزمایش خود توانست حرکات و تغییرات کوچک کف دریا را که معمولا به خطرات کشنده‌ای از جمله زلزله، آتشفشان و سونامی منجر می‌شوند، شناسایی کند.
این گروه پژوهشی موفق شدند بودجه‌ای به مبلغ ۸۲۲ هزار دلار را از "بنیاد ملی علوم"(NSF) آمریکا جذب کنند. این شناور سال گذشته در خلیج مکزیک به کار گرفته شد و توانست داده‌هایی را در مورد حرکت سه‌بعدی بستر دریا ارائه دهد. دانشمندان باور دارند که این سیستم نهایتا می‌تواند تغییرات کوچکی را که در پوسته زمین رخ می‌دهند، شناسایی کند.
این فناوری که هنوز در مرحله انتظار برای ثبت اختراع به سر می‌برد، به یک سیستم "GPS" دقیق برای مکان‌یابی مجهز است. پروفسور "تیم دیکسون"(Tim Dixon)، استاد دانشگاه جنوب فلوریدا گفت: جهت‌یابی این شناور، با کمک یک قطب‌نمای دیجیتال صورت می‌گیرد که می‌تواند اطلاعات مربوط به زیر و بمی صدا و چرخش را با بررسی حرکت زمین گردآوری کند و زمین‌لرزه‌های بزرگ عامل سونامی را تشخیص دهد.
اگرچه در حال حاضر روش‌های دیگری نیز برای بررسی بستر دریا در دسترس قرار دارند اما این فناوری جدید می‌تواند عملکرد بهتری در عمق اقیانوس داشته باشد.
به گفته پژوهشگران، آب‌های ساحلی کم‌عمق که معمولا عمق آنها به کمتر از چند صد متر می‌رسد، محیطی چالش‌برانگیز به شمار می‌روند اما در زمینه‌های گوناگون از جمله پیش‌بینی زمین‌لرزه‌های ویرانگر، از اهمیت زیادی برخوردارند. آنها تاکید دارند که فرآیندهای انباشتن و آزاد کردن، برای درک زمین‌لرزه‌ها و سونامی‌هایی که در پوسته زمین رخ می‌دهند، بسیار مهم هستند.
این سیستم در طرح آزمایشی خود توانست چندین طوفان را در خلیج مکزیک تشخیص دهد. دیکسون ادامه داد: این سیستم می‌تواند حتی حرکاتی به کوچکی دو سانتی‌متر را نیز شناسایی کند.
وی افزود: این فناوری، کاربردهای بسیاری در صنایع مربوط به نفت و گاز و بررسی وجود آتش‌فشان در برخی نواحی دارد اما نوع بزرگتر آن می‌تواند به پیش‌بینی زمین‌لرزه‌ها و سونامی‌های بزرگ و ویرانگر نیز کمک کند.
این پژوهش، در مجله "Journal of Geophysical Research-Solid Earth" به چاپ رسید.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
وزارت اقتصاد؛ یک صندلی و هفت نامزد
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
کارگردان پایتخت: تنابنده هرچه قدر گرفته باز هم کم است
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

يادداشت
:: اقتصادی ::
واریز حقوق کارکنان تا ۲۰ اسفند / پرداخت عیدی طی امروز و سه شنبه

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار