جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر جریان مظلوم نمایی زن در ادبیات دیگر کهنه شده

 
 

مهر , چهارشنبه 1 تير 1384

جریان مظلوم نمایی زن در ادبیات دیگر کهنه شده

 
 

ناتاشا امیری- نویسنده ، گفت: من پرداخت جنسیتی به ادبیات را قبول ندارم، ما شخصیتی به عنوان نویسنده داریم که ممکن است زن یا مرد باشد.

جریان مظلوم نمایی زن در ادبیات دیگر کهنه شده
این نویسنده، با بیان این مطلب افزود: 20 سال قبل در ادبیات، جریانی به راه افتاده که درباره جنس زن مظلوم نمایی می‌کرد وهمه اش درباره ظلم به جنس زن سخن می‌گفت. این جریان خیلی دوام نیاورد ونویسندگانی که آن گونه می‌نوشتند دیگر این رویکرد را ندارند .
وی تصریح کرد: منظور من از مظلوم نمایی این است که در آثار این نویسندگان، جنس زن مدام مورد آزار واذیت شوهر قرار می گرفت ولی باید به اجبار این شرایط را تحمل کند، درحالی که همه با او احساس همدردی می‌کنند.
وی خطاب به زنان نویسنده گفت: اگر زنان می‌ترسند که در داستان مطالبی را بیان کنند، این ترس به جهان بینی شخصی آنها باز می‌گردد که جرات بیان خیلی از مطالب را ندارند .
امیری افزود: این که ما بخواهیم صرفا به این گونه مسائل درباره مشکلات زنان در ادبیات بپردازیم، همان طور که یک دسته از نویسندگان این گونه می‌نوشتند و فقط به این مسائل می‌پرداختند مطمئنا به نتیجه مطلوب نمی‌رسند. داستان نویسی فقط بیان یک وجه از جامعه نیست و داستان نویسی تمام ابعاد جامعه را در بر می‌گیرد.
این نویسنده تصریح کرد: این خیلی بد است که برخی از نویسندگان ما فقط یک سویه به جامعه نگاه کنند.
نویسنده کتاب «با من به جهنم بیا»، درباره دغدغه‌های زنانه در این رمان گفت: در رمان "با من به جهنم بیا" این گونه نیست که من دغدغه های زنانه را مطرح کنم . در" با من به جهنم بیا" دخترهایی را تصویر
 

" این خیلی بد است که برخی از نویسندگان ما فقط یک سویه به جامعه نگاه کنند... "

 
 
کرده ام که دخترهای معاصر خودم بودند آنها میترسیدند که وضعیت خود را تغییر دهند و کار کمی برای تغییر این شرایط انجام میدهند. من این موضوع را قبول دارم که دغدغه‌های آنها را به عنوان یک زن مطرح کرده ام؛ اما در کتاب «با من به جهنم بیا» فقط مسائل زنانه مطرح نشده است.
امیری درباره این کتاب افزود: این کتاب بیشتر طرح مسائل دخترهایی است که عرفان را واسطه ای قرار می‌دهند که به مسائل دیگر برسند؛ این نکته ای بود که مدنظر من بود؛ اما از سوی دیگر باید دانست که دخترهای این رمان خیلی جسور هستند. شخصیتی مانند هلن دختری جسور است، او نماینده ای از دخترهایی است که در جامعه می‌بینیم و رویدادهای این رمان به عنوان واقعیتی در اطراف ما قابل مشاهده است .
این نویسنده درباره طرح دغدغه‌های زنانه در آثارداستانی‌اش گفت: من داستانی دارم با عنوان "مادر بزرگ گفت می‌ارزید" که در آن داستان دیدگاه‌های زنانه مطرح شده است و آن هم به این خاطر است که من قصد داشتم یک واقعیت اجتماعی را به تصویر بکشم؛ اما قصد شعار دادن والگو سازی نداشتم .
وی تصریح کرد: من به عنوان یک نویسنده این گونه افراد را زیاد می‌بینم . زن‌ها ویژگی‌هایی دارند که روی دیدگاه من به عنوان نویسنده تاثیر می‌گذارد؛ اما این صرفا دلیل نمی‌شود که ما به دغدغه‌های زنانه در ادبیات بپردازیم و نسبت به جنس زن مظلوم نمایی کنیم .
امیری درباره مظلوم نشان دادن زن در داستان "باسکوت" گفت: من در داستان‌هایی که تاکنون درباره زنان نوشته‌ام، سعی کرده‌ام درباره زنان مظلوم نمایی نکنم واین بخش را از داستان‌هایم حذف کنم . ممکن است برخی از داستان "با سکوت" این تعبیر را داشته باشند که شخصیت زن در این داستان خیلی مظلوم است درحالی که من در قسمت پایانی جمله بخشی از روح او را نشان می‌دهم که چندان هم مظلوم نیست .

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار