يكشنبه 15 مهر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی دانش و فناوری نبود مراکز اهدای خون، قاتل عراقی ها بی گناه

 
 

هموطن آنلاین , شنبه 1 مرداد 1384

نبود مراکز اهدای خون، قاتل عراقی ها بی گناه

 
 

در بانک های خون عراق، خون ها به طور دقیق غربال نمی شوند و ممکن است بسیاری از خون های موجود در این مراکز به ویروس های مختلف و گوناگون آلوده باشند.

نبود مراکز اهدای خون، قاتل عراقی ها بی گناه
هموطن آنلاین_سید میثم لطفی- علی حسین که اهل بغداد است و در طول چند سالی که آمریکایی ها کشورش را اشغال کرده اند کمک های زیادی به هموطنانش کرده، در انتظار است تا به همراه دو برادرش خون اهدا کند. هنوز چند ساعت نمی شود که پزشکان به وی خبر دادند که پسر کوچکش، محمد به
 

" بانک خون سنتی و قدیمی که در عراق فعال است، هم اکنون به مخروبه ای تبدیل شده که وسایل درونی آن اصلا مطمئن نیستند و خون هایی که در این مرکز اهدا می شود، معمولا به واسطه نبود تجهیزات کافی از بین می رود.... "

 
 
دنبال یک تصادف شدید دچار آسیب دیدگی های اساسی شده و به خون نیاز دارد.
زمانی که اتومبیل به محمد برخورد کرد، او در حال دوچرخه سواری در یکی از خیابان های عراق بود. این اتومبیل که با سرعتی زیاد حرکت می کرد، پس از برخورد با محمد او را نقش زمین کرد که این تصادف موجب شد علاوه بر شکستگی دست و پا، محمد از ناحیه شکم دچار آسیب دیدگی های وخیم شود.
این بیمار باید هر چه سریع تر تحت عمل جراحی قرار می گرفت، اما موفقیت در این عمل نیازمند خونی بود که خانواده این کودک 6 ساله باید اهدا می کردند.
در حال حاضر هیچ مرکز خدمات اهدای خون در کشور عراق وجود ندارد. این در حالیست که اگر تا چندی پیش بیماری می خواست از خون های اهدایی استفاده کند، باید خطر ابتلا به ایدز و یا هپاتیت B را به جان می خرید، چون مراکز بهداشتی- درمانی این کشور هم نمی توانستند خون های اهدایی را پیش از تزریق به بیمار آزمایش کنند و از صحت آن مطمئن شوند.
با وجود تمامی این مشکلاتی که عراقی ها با آن دست و پنجه نرم می کنند، میزان شیوع بیماری ایدز در مناطق جنوبی عراق بسیار پایین است، اما در این میان باید توجه داشت که مردم بیگناه این منطقه با روندی رو به رشد و سرسام آور، به هپاتیت B مبتلا می شوند.
محمد که به گفته پزشکان جزء یکی از خوش شانس ترین بیماران عراق محسوب می شود، اولین کسی بوده که توانسته از بانک خون تازه تاسیس و بازسازی شده عراق استفاده کند. در این بانک که چشم امید بسیاری
 

" اگر تا چندی پیش بیماری می خواست از خون های اهدایی استفاده کند، باید خطر ابتلا به ایدز و یا هپاتیت B را به جان می خرید، چون مراکز بهداشتی- درمانی این کشور هم نمی توانستند خون های اهدایی را پیش از تزریق به بیمار آزمایش کنند و از صحت آن مطمئن شوند.... "

 
 
از عراقی ها به آن است، خون ها به طور دقیق غربال نمی شوند و ممکن است بسیاری از خون های موجود در این مرکز به ویروس های مختلف و گوناگون آلوده باشند.
این بانک که با محدودیت های فراوانی مواجه است، علاوه بر اینکه نتوانسته همه ترکیبات خونی را در خود جای دهد، به منظور تامین هزینه های جانبی، مجبور است با تزریق خون های اهدایی به مردم آن ها پول بگیرد.
زمانی که خانواده ها برای نجات جان عزیزان خود با اهدای خونشان سعی می کنند که آن ها را از خطر مرگ نجات دهند، به هنگام مراجعه به این بانک با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند و گاهی همین مشکلات موجب می شود تا فرد بیمار به علت تعلل در خون رسانی به وی، جان خود را از دست بدهد.
خانواده حسین برای آنکه جان فرزندشان را از خطر مرگ نجات دهند، 3 گروه خونی را اهدا کردند و از خدا می خواستند که این خون ها به همراه منابع خونی که در بیمارستان وجود دارد، برای نجات جان فرزندشان کافی باشد. در این حال، آن ها فقط می توانستند منتظر بمانند تا عمل جراحی بر روی کودکشان خاتمه یابد.
از آنجایی که هنوز زمان مرگ این پسر بچه خوش شانس فرا نرسیده بود، این میزان خون برای آن ها کافی بود و پزشکان توانستند عمل جراحی را با موفقیت بر روی وی انجام دهند.
علی، پدر محمد که از شنیدن این خبر بسیار خوشحال شده بود گفت: من هم اکنون زمان جنگ ایران و عراق، جنگ خلیج فارس و وقایع جنگ با آمریکا را به درستی به خاطر می آورم. پس من در این وقایع خطرناک زندگی کرده و هم اکنون توانسته از همه آن ها جان سالم به در برد. اما زمانی که شهر ما در آرامش به سر می برد، تصادف با یک ماشین سبب شد که محمد روانه بیمارستان شود.
اگر چه محمد توانست در این حادثه زنده بماند، اما همه مردمی
 

" پزشکانی که هم اکنون در کشور عراق فعالیت می کنند به هموطنان خود گفته اند: اگر به هنگام نیاز خون به اندازه کافی نداشته باشید، قطعا شما جان خود را از دست خواهید داد. ... "

 
 
که در کشور عراق زندگی می کنند به خوش شانسی وی نیستند. بانک خون سنتی و قدیمی که در عراق فعال است، هم اکنون به مخروبه ای تبدیل شده که وسایل درونی آن اصلا مطمئن نیستند و خون هایی که در این مرکز اهدا می شود، معمولا به واسطه نبود تجهیزات کافی از بین می رود.
پزشکانی که هم اکنون در کشور عراق فعالیت می کنند به هموطنان خود گفته اند: اگر به هنگام نیاز خون به اندازه کافی نداشته باشید، قطعا شما جان خود را از دست خواهید داد. چون مراکز بهداشتی- درمانی نمی توانند برای شما خون مورد نیازتان را تهیه کنند.
این طور که نتایج به دست آمده از بررسی ها در عراق نشان می دهد، از هر 20 بیمار، یک نفر به خاطر نبود نیروی مجرب، خون سالم و کافی و ... جان خود را از دست می دهد.
در حالی که دولت آمریکا ادعا کرده بود با افزایش سرمایه گذاری های خود و ایجاد امنیت در عراق، مراکز بهداشتی- درمانی این کشور را رونق می بخشد، در حالی که نزدیک به 2 سال از تصرف عراق توسط آمریکا می گذرد، هنوز مستشاران آمریکایی نتوانسته اند فعالیتی مفید در این زمینه انجام دهند.
بر این اساس کارشناسان اعلام کرده اند، اگر مردم عراق دلشان به حال خود نسوزد، به طور قطع آمریکایی ها نیز کاری برای آن ها انجام نخواهند داد و میزان مرگ و میر مردم این کشور بیشتر خواهد شد.

 
 

مصرف آلومینیوم دنیا افزایش می یابد

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار