چهارشنبه 7 آذر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات آمادگی ایران برای تحقق دولت الکترونیکی قابل قبول نیست

 
 

هموطن سلام , دوشنبه 10 مرداد 1384

آمادگی ایران برای تحقق دولت الکترونیکی قابل قبول نیست

 
 

جهت تحقق دولت الکترونیکی پیش‌نیازهایی با عنوان کلی آمادگی الکترونیکی مورد احتياج است که وضعیت کنونی، حکایت از عدم آمادگی کافی در این خصوص برای ایران نمایان می‌شود.

آمادگی ایران برای تحقق دولت الکترونیکی قابل قبول نیست
هموطن- جهت تحقق دولت الکترونیکی پیش‌نیازهایی با عنوان کلی آمادگی الکترونیکی مورد احتياج است که وضعیت کنونی، حکایت از عدم آمادگی کافی در این خصوص برای ایران نمایان می‌شود.
قائم مقام مرکز تحقیقات ایران در گفت و گو با هموطن سلام با بیان این مطلب به آمار ارائه شده از سوی واحد خبره اکونومیست(EIU) (Economist Intelligence unite) در خصوص آمادگی الکترونیکی (readiness rankings) در سال جاری میلادی اشاره کرد و گفت: بر اساس اطلاعات این واحد موقعیت ایران بین 65 کشور مورد بررسی در این تحقیقات از نظر آمادگی الکترونیکی یعنی آمادگی لازم در جایگزینی شیوه الکترونیکی با شیوه سنتی در ارائه خدمات و امور روزمره ارزیابی شده است.
دکتر معصوم فردیس افزود: بنابراین بررسی ایران رتبه 59 را دارا است که نسبت به سال گذشته میلادی نه تنها رشدی نداشته، بلکه با توجه به رتبه 57 در سال 2004 و با توجه به فعالیت‌هایی که در بین کشورهای دنیا انجام شده است، جایگاه کشور دو پله پایین‌تر آمده است.
وی در ادامه اظهار داشت: همچنین در سال 2004 در منطقه منا، بین 8 کشور، ایران رتبه ششم را به خود اختصاص داده که در سال جاری میلادی با یک پله تنزل این رتبه به 7 رسیده است.
فردیس تاکید کرد: این مسئله ایجاب می‌کند در زمینه‌های مختلف، فضای لازم را برای شهروندان از لحاظ اشتغال، فضاسازی برای فعالیت‌های ICT در حرکت به سمت دولت الکترونیکی را به سرعت ایجاد کنیم.
لازم به ذکر است که این آمادگی الکترونیکی در قالب کلی (e-readiness score) شامل ecommerce،ehealth،education،ecorporationبه مفهوم هماهنگی‌های بین‌المللی (همکاری‌های الکترونیکی) بررسی شده است و اصولا 4 مورد سطح کشورها را از لحاظ آمادگی الکترونیکی بالا برده و نتیجه آن افزایش رتبه آنها در این بررسی‌ها خواهد بود.

فردیس این 4 مورد را اینگونه معرفی کرد:
Cyberspace awareness and protection strategic studies

National intiatives for IT and security policies

Development of security software and hardware

Development of software houses and IT parks

وی تحقق دولت الکترونیکی را منوط به آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم و محورهای کلیدی عنوان و خاطرنشان ساخت: در برنامه 5 ساله چهارم توسعه، راه‌حل پیدایش، تعامل و تکامل در این باره، طبقه‌بندی رسیدن به جایگاه مطلوب است.
قائم مقام مرکز تحقیقات مخابرات افزود: مرحله پیدایش که حاکی از وضعیت حال حاضر ایران است، شامل مفهوم فرهنگسازی و معرفی، تاسیس وب‌سایت‌ها با هدف اطلاع‌رسانی کلی است که هم‌اکنون در ایران اطلاع‌رسانی از سوی سازمان‌ها به کاربران صورت می‌گیرد.
مرحله تعامل نیز آغاز تعامل الکترونیکی با سازمان‌ها را از طرف کاربران، تعامل دوجانبه برون خط از طریق پست الکترونیک و عدم امکان تراکنش با سیستم های داخلی را دلالت دارد و در مرحله تکامل، کیفیت و کمیت خدمات، تقویت می‌شود. بنابراین انتهای برنامه 5 ساله چهارم توسعه، مصادف با تحقق کامل دولت الکترونیکی در ایران است.
فردیس تصریح کرد: گام اول و دوم در این راستا به خوبی برداشته شده و در این خصوص تهیه سند راهبردی دولت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، آموزش الکترونیکی، بهداشت الکترونیکی و همچنین ایجاد نظام کد و استاندارد ICT و تامین منابع مورد نیاز در بخش ICT و تامین محتوا در وزارتخانه‌ها از جمله موارد لازم برای تحقق این مهم است.
در این باره مهندس صادق گوینده، کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات، به خبرنگار ما گفت: تنها تجهیز بودن ادارات و سازمان‌های دولتی به کامپیوتر به عنوان یک دکور و نهایتا برای استفاده اپراتوری، به معنای برقراری سیستم دولت الکترونیکی نیست.

پشتوانه نرم‌افزاری
وی تصریح کرد: دولت الکترونیکی زمانی محقق می شود که خدمات دولتی در موضوع‌ها و حوزه‌های مختلف شیوه الکترونیکی به مردم ارائه می‌شود و از سویی کاربران و شهروندان بتوانند از طریق شبکه‌های کامپیوتری، اینترنت و در حقیقت بر پایه وب، نیاز خود را از بابت سرویس‌های دولتی و شهری، برآورده سازند.
گوینده خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه کامپیوتری و درگاه دولت پس از ایجاد یک پیشخوان برای پاسخگوی عادی به متقاضیان و برقراری ارتباط بین درگاه‌ها که مربوط به هر سازمان و ورازتخانه است به یک درگاه اصلی به نام درگاه دولت آن هم در ماهیت الکترونیکی، پشتوانه نرم‌افزاری می‌خواهد که ایران هنوز در جایگاه پاسخگویی به این مسئله نیست.
وی گفت: تمام تعامل مردم با دولت و بالعکس و همچنین سازمان‌های تابعه و حتی بخش خصوصی که به نوعی ارتباط مستقیم خدماتی با دولت دارند، باید به صورت نرم‌افزاری و مبتنی بر ارتباط الکترونیکی باشد.
این کارشناس ICT معتقد است که هنوز برای رسیدن به سیستم دولت الکترونیکی راه طولانی در پیش داریم و پایان برنامه 5ساله چهارم توسعه نمایانگر تحقق آن نمی‏تواند باشد و در ادامه به مثالی اشاره کرده و افزود: در حالی که قرار بود تا پایان برنامه چهارم توسعه میزان مشترکان اینترنت در کشور به 5/4 میلیون آن هم در بهره‏مندی از ADSL، افزایش یابد و پس از بررسی این میزان به 5/1 میلیون تقلیل پیدا ‏کند بنابراین تحقق این مهم جای تردید دارد.
گوینده در پایان افزود: ایجاد دیتاسنتر بانکداری الکترونیکی، تولید محتوا ونرم‏افزار بومی و لازم، برنامه‏ریزی صحیح، بهره‏مندی از نیروی انسانی متخصص، ایجاد دیتا سنتر، تعامل لازم و همکاری دستگاه‏ها با یکدیگر و دسترسی آسان به شبکه الکترونیکی و بهره‏مندی از اطلاعات وخدمات دولت، همه و همه از ملزومات ایجاد سیستم دولت به شیوه الکترونیکی است.

 
 

سازمان مديريت و برنامه ريزي، عهده دار اجراي سند دولت الكترونيك

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
جنایت هولناک در پارک قیطریه/ پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت!

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار