شنبه 4 اسفند 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی گوشه و کنار IT درس هايي از طراحي وب گوگل

 
 

هموطن , چهارشنبه 16 شهريور 1384

درس هايي از طراحي وب گوگل

 
 

در قسمت هاي قبلي در مورد ، تاريخچه ، نحوه جست و جو در سايت گوگل ، معرفي سايت به گوگل ، معرفي 42 بخش کاربردي گوگل به طور کلي ، مطالبي را ، عنوان کرديم.

درس هايي از طراحي وب گوگل
مقاله تحلیلی-هموطن-
قسمت پانزدهم
در قسمت هاي قبلي در مورد ، تاريخچه ، نحوه جست و جو در سايت گوگل ، معرفي سايت به گوگل ، معرفي 42 بخش کاربردي گوگل به طور کلي ، مطالبي را ، عنوان کرديم. در ادامه سلسله مقالات ، در اين بخش به معرفي بخش هاي مهم سايت گوگل که بسيار کاربردي هستند ، خواهيم پرداخت. معرفي اين بخش ها را با ديد يک وب مستر صفحات وب پي مي گيريم تا درس هايي از طراحي وب گوگل نيز ، فرا بگيريم.

معرفي بخش هاي مهم گوگل
خيلي از ما ها ، فقط به ايندکس گوگل مراجعه مي کنيم و نسبت به ساير بخش هاي گوگل ، که مي تواند قابليت ها و خدمات زيادي را براي ما به همراه داشته باشد ، بي اطلاع هستيم. اين بخش ، شما را به استفاده از بخش هاي جديد و مهم گوگل ، راهنمايي مي کند.

1- صفحه اصلي
صفحه اصلي سايت گوگل ، حرف هاي زيادي براي گفتن دارد. البته شايد فکر کنيد يک صفحه ساده که فقط يک باکس جست و جو در آن قرار گرفته است ، چه چيزي براي تفسير و بررسي بيشتر دارد. البته نکته اصلي هم همين جا است . اگر شما وب مستر يک سايت اينترنتي باشيد ، و مخصوصا در مورد پهناي باند سرور هم مختصر اطلاعاتي داشته باشيد ، مي دانيد که صفحه ايندکس يک سايت ، از لحاظ نوع کارايي ، به عنوان مهم ترين صفحه سايت به شمار مي آيد.
در حقيقت اگر سايت شما داراي ميليون ها بانک اطلاعاتي پس زمينه باشد ، اما صفحه نخست سايت شما کاربر پسند و از قابليت هاي مهمي چون : حجم کم ، دسترسي بالا به صفحات ديگر و امثالهم ، بي بهره باشد ، ضريب ورود کاربران به سايت شما و صفحات مهم ديگر سايت ، کاهش مي يابد. اين اصلي است که بسياري از سايت هاي پر بيننده اينترنت مانند ياهو ، سي ان ان ، بي بي سي ، ebay و ... رعايت مي کنند. شايد کم حجم ترين ايندکس در ميان سايت هاي پر بيننده اينترنت ، مربوط به ايندکس سايت گوگل باشد .
حجم آخرين ايندکس گوگل که در تاريخ 18 مارچ 2005 مشاهده شده است ، تقريبا 12 کيلو بايت بوده است . يعني اگر روزانه 200 ميليون بار ، ايندکس سايت توسط کاربران اينترنت براي جست و جوي مطالب خود ، لود شود ، رقمي بيش از 2000 گيگا بايت در روز ، ميزان ترانسفر اطلاعاتي ايندکس اين سايت است .
اين رقم براي ترنسفر ، رقم وحشتناکي است ! حال تصور کنيد که پشت پرده اين ايندکس ساده و به ظاهر زيبا ، چه توانايي فني و تبادل اطلاعاتي قوي صورت مي پذيرد که شما مي توانيد در ميان انبوهي از سرورهاي گوگل ، در عرض چند صدم ثانيه ، مطالبي را جست و جو کنيد. به اختصار آن چه در مورد صفحه ايندکس سايت گوگل مي توان به ان اشاره کرد عبارتند از :

1-بک گراند ايندکس و کليه صفحات سايت سفيد و سعي شده است ، به راحتي چشم کاربران و سادگي مشاهده در بررسي مطالب ، توجه شود . يعني خدمات رساني سايت بيش تر از گرافيک ظاهري سايت مورد توجه قرارگرفته است

2-نوع طراحي لوگو سايت گوگل ، از فرمت و رنگ بندي جالب ، زيبا و کاربر پسندي برخوردار است . از همان ديد اول ، گويي نوع رابطه دوست داشتني را با کاربران برقرار مي کند. توجه به روانشناسي رنگ و چيدمان مطالب ، يکي از قابليت هاي خوب گوگل است که آن را مديون دنيس هوانگ چيني ، جوان خوش ذوق و سليقه بخش گرافيک سايت گوگل است . 2 حرف " O" که در کلمه Google قرار گرفته است ، بارها در طراحي هاي هوانگ کمک بسزايي کرده است .

3-ايندکس سايت ، عرض و طول زيادي ندارد که بخواهيد از موس براي بالا و پائين رفتن آن استفاده کنيد.

4-گوگل با آن که از زبان هاي مختلفي پشتيباني مي شود ، اما ايندکس اصلي خود رابه زبان انگليسي قرار داده است .

5-در کنار باکس جست و جو ، 2 قابليت به نام هاي جست و جوي پيشرفته و امکان تغيير زبان گوگل ، براي کاربران فراهم شده است .

6-امکان جست و جو در ميان تصاوير ، گروه ها ، اخبار و اطلاعات محلي ، در بالاي باکس جست و جو تعبيه شده است که کاربر به راحتي مي تواند از ان هااستفاده کند.
فرق باکس جست و جوي گوگل با باکس سايت ياهو ، در اين نکته است که وقتي در سايت ياهو مي خواهيد کلمه مورد نظر خود را در زمينه عکس ، جست و جو کنيد ، سريعا محيط جست وجو ، که بر روي صفحات وب (web) ، تنظيم شده است ، تغيير رويه مي دهد و بر روي آپشن تصاوير (images) قرار مي گيرد. اما اين مورد با لود شدن در سايت گوگل امکان پذير است . خوب البته اين لودشدن چند ثانيه بيش تر طول نمي کشد!

7-چند ماه پيش ، بخش دايرکتوري سايت گوگل نيز در ايندکس سايت ارائه شده بود. اما گويا مسئولان سايت پي برده اند که چون حجم اطلاعاتي بخش دايرکتوري ان ها کم است ، خيلي لينک (directory) به درد کاربران نمي خوردو به اين علت ان را از ايندکس حذف کرده اند.

8-پائين باکس جست و جوي سايت ، 2 لينک : به نام هاي درباره گوگل و تبليغات در گوگل ارائه شده است که اگر شما فرصت کنيد و اين بخش ها را ملاحظه کنيد ، در خواهيد يافت که اين 2 لينک ، صدها وب پيج ، حرف براي گفتن دارند. بخش درباره گوگل ، انقدر حرف و حديث براي گفتن با شما دارد که شمارا از دانستن اطلاعات در مورد گوگل حريص تر و علاقمند تر مي کند. بخش تبليغات گوگل نيز که معروف ترين بخش تبليغات در سايت هاي اينترنت است ، برنامه هاي تبليغاتي زيادي را بر اساس جيب شما ! تعبيه کرده است که بسيار اثر بخش مي باشد.

2- بخش جست و جوي تصاوير
بخش جست و جوي تصاوير سايت در نشاني http://images.google.com قرار گرفته است . اگر زماني نخواستيد که به بخش تصاوير سايت وارد شده و سپس جست و جو را آغاز کنيد ، به نشاني زير رفته و در بخش "name" ، عنوان تصوير مورد جست و جوي خود را وارد کنيد .
http://images.google.com/images?q="name" شما مي توانيد 3 کار مهم را در بخش تصاوير گوگل انجام دهيد :

1-اولا براي اين که سايت از ارائه تصاوير نا مربوط در نتايج شما خودداري کند ، وضعيت safe search خود را هميشه On قرار دهيد . اين گزينه زير باکس جست و جوي بخش تصاوير گوگل ارائه شده است

2-اگر مي خواهيد تصاوير نشان داده شده را در سايز هاي : small – medium – large ببنيد ، به لينکهاي سمت راست بالاي بخش تصاوير گوگل مراجعه کنيد.

3-احيانا اگر در حين جست و جوي تصاوير ، با مشکلي برخورد کرديد يا نتايج تصويري خيلي به مذاق شما خوش نيامد ، مستقيما به نشاني : http://images.google.com/help/faq_images.html مراجعه کنيد . معمولا گوگل ، تا 1000 هزار تصوير بيش تر به کاربران نمايش نمي دهد . به شما پيشنهاد مي کنيم هر تصويري را که در گوگل جست و جو مي کنيد ، يکبار هم در www.alatavista.com جست و جو کنيد. اصلا ضرر نمي کنيد !

 
 

جدول معرفي 42 بخش کاربردي در سايت گوگل

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
محاکمه پزشک متخصص به جرم قتل بی‌رحانه برادر

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار