يكشنبه 15 مهر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات WiMax نوزادي كه خيلي زود بزرگ شد!

 
 

هموطن , يكشنبه 10 مهر 1384

WiMax نوزادي كه خيلي زود بزرگ شد!

 
 

تا كنون تكنولوژي هاي زيادي در زمينه فناوري هاي دسترسي باند پهن ارائه شده‌که در زمان كوتاهي توانسته‌اند تاثيرات قابل توجهي در اين حوزه از خود برجاي بگذارند.

WiMax نوزادي كه خيلي زود بزرگ شد!
مقاله تحلیلی-هموطن-بابك احسنت-تا كنون تكنولوژي هاي زيادي در زمينه فناوري هاي دسترسي باند پهن ارائه شده‌که در زمان كوتاهي توانسته‌اند تاثيرات قابل توجهي در اين حوزه از خود برجاي بگذارند، اما استاندارد بي‌سيم باند پهن، نويد تركيب تمامي ويژگي هاي فناوري‌هاي DSL ،‌ 3G و Wi-Fi‌ را در يك مجموعه كه توانايي پشتيباني از سرويس دهندگان مختلف با انواع كاربردها و تقاضاها را داشته باشد، مي‌دهد.
اين كار به نوبه خود امكان دسترسي بي‌سيم مناطق روستايي و همچنين گسترش مناطق تحت پوشش شهري را با شبكه هاي مبتني بر استانداردهاي جديد فراهم مي‌كند. بعلاوهWiMax ‌ تمامي پتانسيل موجود در Wi-Fi‌ و نرخ يكنواخت دسترسي باند پهن را فراهم کرده و قابليت تبديل شدن به يك تكنولوژي باند پهن شخصي را نيز دارا است و مي‌تواند نقشی كليدي در تكنولوژي هاي نسل چهارم بي سيم داشته باشد.
استاندارد‌ WiMaxدر كمتر از يك سال از يك پروتكل دسترسي بي سيم باند پهن ناشناخته كه قرار بود در آينده نزديك استاندارد شود، تبديل به اساسي ترين بحث در صنعت بي‌سيم شد.
WiMax، مخفف عبارت Wireless Interoperability for Microwave Access، به معني تعامل تبادل اطلاعات به صورت بي سيم براي دسترسي مايكروويو است كه يك گواهينامه براي توليداتي است كه مراحل تست و تعامل متقابل را مطابق استانداردهاي IEEE 802.16 با موفقيت طي كرده اند.
در واقع IEEE 802.16، گروه كاري شماره 16 از IEEE 802 است كه به صورت تخصصي در زمينه دسترسي بي‌سيم باند پهن در اتصالات يك نقطه به چند نقطه فعاليت مي‌كند. WiMax يك سيستم مخابراتي ديجيتال بي‌سيم است كه به عنوان IEEE 802.16 نيز شناخته مي‌شود و در اصل براي شبكه‌هاي بزرگ شهري بي سيم (MAN) طراحي شده است.
تكنولوژي WiMax‌ مي‌تواند دسترسي بي سيم باند پهن را تا فاصله 50 كيلومتري براي ايستگاه‌هاي ثابت و 5 تا 15 كيلومتري براي ايستگاه‌هاي متحرك تامين كند. در مقابل، استاندارد IEEE 802.11 ملقب به Wi-Fi كه استاندارد شبكه‌هاي محلي بي سيم (LAN) است تنها مي‌تواند محدوده‌اي در حدود 30 تا 100 متر را پوشش دهد.
با استفاده از WiMax نرخ داده‌ها در محدوده Wi-Fi به راحتي پشتيباني مي شود بعلاوه مساله تداخل نيز به ميزان قابل توجهي كاهش پيدا مي كند. WiMax در باندهاي فركانسي مجاز (licensed) و غيرمجاز (non-licensed) كار مي‌كند و محيط كنترل شده و مناسبی را از نظر اقتصادي براي تامين كنندگان سرويس ايجاد مي‌كند. به عبارت ديگر WiMax‌ يك پروتكل نسل دوم است كه امكان استفاده بيشتر از پهناي باند و كمتر شدن تداخل را فراهم مي كند و در عين حال اجازه دسترسي به نرخ داده (Bit Rate) بيشتر را در فواصل طولاني فراهم مي‌كند.

مقايسه بين WiMax‌ و Wi-Fi
مقايسه WiMax و Wi-Fi مثل مقايسه بين سيب و پرتغال است! در ابتدا به نظر مي رسد كه مي‌توان بين اين دو نوع تكنولوژي مقايسه‌اي انجام داد؛ همانطوريكه بسياري از مردم فكر مي‌كنند كه WiMax فقط يك نسخه قوي تري از Wi-Fi‌است. در واقع هر دو، تكنولوژي هاي باند پهن بي‌سيم هستند ولي از نظر ساختار عملياتي با يكديگر تفاوت دارند در ضمن كاربرد تجاري آنها نيز با يكديگر كاملا متفاوت است.
تكنولوژي WiMax‌ از انتهاي سال 2005 از نظر تجاري قابل ارائه نيست و در آن زمان هم ارائه آن به صورت محدود خواهد بود، بنابراين نصب و راه اندازي يك شبكه كامل و قوي WiMax تا سال 2006 بعيد به نظر مي رسد. بعلاوه يكي از موضوعات اصلي WiMax بحث هزينه آن است كه بسيار گرانتر از Wi-Fi‌ خواهد بود. قاعدتا WiMax بايد توسط ارگانها و موسسات به منظور تعويض يا جايگزيني خطوط DSL‌ استفاده شود و همچنين براي شركتهايي كه مي‌خواهند چندين منطقه را بدون استفاده از تكرار كننده هاي تكنولوژي IEEE 802.11 تحت پوشش خود درآورند.
تقريبا 2 سال طول خواهد كشيد تا قيمت WiMax براي كاربردهاي خانگي و استفاده در مناطق مسكوني كاهش پيدا كند. در واقع WiMax‌جايگزين ‌ در خانه ها نمي شود؛ چراكه Wi-Fi مزاياي بسياري در زمينه سرعت و تكنولوژي مورد استفاده خود دارد و هرساله نسخه جديدتري از آن، با پيشرفتها و قابليتهاي بيشتر ارائه مي شود.
به علاوه، براي توسعه تجاري، تخصيص فركانس يكي از موضوعات اساسي است. اين درحالي است كه شركتهاي بزرگ مخابراتي بهترين فركانسها را در اختيار خود دارند و كار كردن با فرکانسهاي باقيمانده براي ساير شركتها كار دشواري خواهد بود.
البته WiMax يك تكنولوژي بسيار قدرتمند است و بي شك در مواردي كه توسعه تجاري مد نظر باشد جايگزين Wi-Fi‌خواهد شد، اما اين قضيه تا انتهاي سال 2006 به وقوع نخواهد پيوست.
نكته ديگر اين است كه WiMax براي جايگزيني Hotspot‌هايي كه در حال حاضر راه اندازي و ارايه شده اند،انتخاب نخواهد شد؛ چراكه آنها به خوبي در حال ارائه سرويس هستند و پرسنلي كه وظيفه نگهداري و پشتيباني از آنها را بر عهده دارند به طور كامل با تكنولوژي و كاركرد آنها آشنايي پيدا كرده‌اند.
در واقع بايد گفت كه استفاده از WiMax‌در سطح Hotspot‌ها نخواهد بود، بلكه در سطوح گسترده تري مثل پوشش يك شهر يا ساير كاربردهاي دولتي و خصوصي به كار گرفته خواهد شد.
بنابراين قابل پيش‌بيني است كه با آغاز به كار WiMax نه تنها Wi-Fi، بلكه تكنولوژي‌هاي كابلي و خطوط DSL نيز بسياري از مشتريان خود را از دست بدهند؛ چرا كه نيازها و خواسته هاي كاربران تغيير پيدا كرده و آنها خواهان داشتن تمامي امكانات به صورت بي‌سيم و در يك مجموعه واحد هستند.
تا كنون چند شركت بزرگ توليد كننده تجهيزات بي سيم مثل Alvarion ، AirSpan ، Proxim ، Aperto و SRTelecom تجهيزات خود را با اسفاده از چيپ‌ست‌هاي Intel و Fujitsu تحت عنوان تجهيزات آماده‌ي WiMax (WiMax Ready) ارائه كرده‌اند و در انتهاي سال جاري به صورت رسمي آنها را با نام تجهيزات WiMax‌معرفي خواهند كرد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار