شنبه 14 مهر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات کيفيت سرويسهای نسل جديد موبايل هم مطلوب نخواهد بود

 
 

يكشنبه 28 تير 1383

کيفيت سرويسهای نسل جديد موبايل هم مطلوب نخواهد بود

 
 

مساله اصلی این است که آیا امکان ارائه خدمات این نسل از تلفن های همراه ، با توجه به وضعیت فعلی شبکه موبایل کشور امکان پذیر است یا خیر؟

در روزهای اخیر صحبت هایی مبنی بر راه اندازی نسل جدید شبکه تلفن همراه در کشور و ارائه سرویس های مختلف آن از جمله امکان اتصال به اینترنت و ارسال پیام های کوتاه تصویری، انجام شده است.
به منظور آشنایی بیشتر با تکنولوژی GPRS و خدماتی که توسط این نسل از تلفن های همراه امکان پذیر خواهد بود، گفت و گویی با دکتر سید علی علویان عضو هیات علمی و معاون آموزشی و پژوهشی دانشکده مخابرات انجام داده ایم که با هم می خوانیم.
- تعریف ساده سیستم GPRS چیست؟
GPRS یا نسل 5/2 تلفن های همراه ، یک سرویس رادیویی بی سیم ، جهت ارسال دیتا است که نوعی یک مرجله میانی بین GSM (نسل دوم) و UMTS (نسل سوم) شبکه های مخابرات سیار است که امکان ارسال دیتا را با سرعت 2/171 کیلیو بیت بر ثانیه، امکان پذیر می سازد.
- این سیستم چه تفاوتی با GSM دارد؟
سیستم GPRS ، پهنای باند وسیع تر و امکانات رادیویی بیشتری در اختیار مشترکین قرار می دهد تا ارسال دیتا با سرعت بیشتری انجام شود ، که این مقدار 3 برابر حداکثر سرعتی است که کاربران می توانند از شبکه های تلفن ثابت،اطلاعات دریافت کنند و تقریبا بیش از 10 برابر سرعت ارسال دیتا در شبکه فعلی GSM است.
- برای ارائه این سرویس ها ، چه تجهيزاتی مورد نیاز است؟
ارائه این سرویس ها ، با دراختیارگذاشتن ظرفیت یک رادیو کامل در ایستگاه ها ،که در واقع 8 برابر امکاناتی است که در اختیار مشترکین جهت مکالمه تلفنی قرار می گیرد ، امکان پذیر است. ولی در حال حاضر، حداکثر سرعتی که در شبکه قابل پیاده سازی است 60 کیلو بیت بر ثانیه است ، که با استفاده از چهار برابر ظرفیت فعلی یک کاربر تلفن همراه و نيمی از ظرفيت یک فرستنده ایستگاه BTS امکان پذیر است.
- GPRS چه امکانات جانبی در اختیار مشترکین قرار می دهد؟
امکاناتی از قبیل ارسال و دریافت ایمیل، انتقال فایل، جست وجوی وب، ارسال عکس و تصایر متحرک، اتوماسیون منزل ، چت و ..
- آیا راه اندازی این سیستم ، با توجه به شبکه فعلی تلفن همراه در کشور، امکان پذیر است؟
از آنجایی که فعلا تجهیزات لازم برای ایجاد کانال رادویی، حتی برای مکالمات صوتی مشترکین نیز وجود ندارد و شبکه فعلی ، حتی پاسخگوی سرویس صوتی موبایل نیز نیست، در اختیار گذاشتن کانالهای GPRS با توجه به اينکه این کانال ها از کانال های GSM استفاده می کنند ، معقول به نظر نمی رسد. از طرف دیگر هزینه ارسال دیتا از طریق شبکه های تلفن همراه نیز نسبت به شبکه تلفن ثابت بسیار بیشتر است ؛ در نتیجه از نظر مشترکین نیز، این نوع ارتباط دیتای متحرک ،در حال حاضر مقرون به صرفه نیست.
- یعنی اصلاً نباید سیستم GPRS راپیاده کرد؟
به نظر من پیاده سازی این سیستم در مرحله اول باید به صورت آزمایشی و با ظرفیت کم باشد تا نقاط ضعف و قوت آن و آمادگی شبکه برای ارایه سرویس های دیتا ارزیابی شود.
- آیا کیفیت سرویس های GPRS هم به وضعیت سرویس های GSM دچار می شود؟
در حال حاضر با توجه به کمبود امکانات رادیويی، جهت برقراری ارتباط مشترکین تلفن همراه ،کیفیت این سرویس ها در شبکه GPRS نیز که از نظر اصول همانند سیستم GSM است و از همان کانال ها استفاده می کنند، با کیفیت فعلی شبکه تفاوتی نخواهد داشت؛ ولی در آینده ، با بهینه کردن طراحی شبکه ، کیفیت سرویس ها نیز بهبود خواهد یافت.
- تکنولوژی گوشی های سیستم GPRS به چه صورت است، آیا با گوشی های فعلی نیز می توان از امکانات این سیستم استفاد کرد؟
سیستم GPRS احتیاج به گوشی های سازگار با تکنولوژی خود دارد ، بنابر این از گوشی های فعلی نمی توان در شبکه GPRS استفاده کرد.
به صورت کلی،گوشی های تلفن همراه نسل 5/2 به سه دسته تقسیم بندی می شوند: در یک دسته از آنها امکان برقراری ارتباط صوتی و ارسال دیتا به صورت همزمان وجود دارد و در دسته دیگر فقط یکی از شبکه های GSM یا GPRS برای برقراری مکالمه صوتی و یا ارسال دیتا به صورت اتوماتیک انتخاب می شود و در گروه سوم ، انتخاب شبکه به صورت دستی انجام می گیرد. - آیا سرعت در ارسال و دریافت دیتا به نوع گوشی موبایل نیز بستگی دارد؟ بله ؛ گوشی های تلفن همراه جدید از نظر سرعت ارسال و دریافت دیتا به سه دسته تقسیم بندی می شوند؛ در دسته اول که از 1+2 کانال استفاده می کنند و با سرعت 8/26 کیلیو بیت بر ثانیه امکان Download و 4/3 کیلو بیت بر ثانیه امکان Upload دارند ؛ دسته دوم 1+3 کانال دارند و2/40 کیلو بیت بر ثانیه Download و 4/13 کیلوبیت بر ثانیه برای Upload دارند و گروه سوم ، تقریبا 6/53 کیلو بیت ثانیه امکان Download خواهند داشت و ما در آینده مجبوریم نوع گوشی خود را متناسب با سرویس هایی که از شبکه می گیریم ، انتخاب کنیم.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار