سه شنبه 2 ارديبهشت 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات ايران بايد ردپايی محکم در WSIS به جا بگذارد

 
 

هموطن , چهارشنبه 27 مهر 1384

ايران بايد ردپايی محکم در WSIS به جا بگذارد

 
 

کمتر از یک ماه دیگر نقطه عطف حضور کشورهای جهان در تونس تجلی خواهد یافت.

هموطن-محمد فواد رحمان سرشت- کمتر از یک ماه دیگر نقطه عطف حضور کشورهای جهان در تونس تجلی خواهد یافت. درست متوجه شده‏اید، دومین اجلاس سران کشورها(WSIS )درباره جامعه اطلاعاتی همان اتفاق مهمی است که ذهن مسئولان، کارشناسان و حتی افراد عادی را در اقصی نقاط جهان متوجه خود ساخته است.
در این میان هم تحقق جامعه اطلاعاتی تبعات و اهمیت بسیاری دارد و هم این که حضور کشورهای جهان از جمله ایران در اجلاس یاد شده، مصداق این است که همه نمایندگان کشورها حرف‏های مهمی برای گفتن دارند که حکایت از تحقق وعده‏های پیشین آنها در اجلاس قبلی را خواهد داشت. این حضور نه حضوری صرف بلکه تجلی بخش هویت ملی کشورها در عرصه بین‏الملل است.
با توجه به اهمیت این موضوع، مسئله را از دیدگاه کارشناسان جامعه اطلاعاتی بررسی کرده و نظر آنها را در این خصوص در گفت‏وگو با خبرنگار هموطن‏سلام جویا شده‏ایم که می‏خوانید:

اجلاس فرصتی جهت دفاع از کشورهای در حال توسعه
دکتر محمد مهدی فرقانی، رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در اینباره به خبرنگار ما می‏گوید: به طور کلی تکنولوژی‏های ارتباطی و اطلاعاتی در حال تسخیر جهان است.
در اینباره ورود ICT و کاربرد آن در عرصه‏های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و امثال این، حق انتخاب را از کشورها و جوامع آنها گرفته است.
بنابراین آنها ملزم هستند که زیرساخت‏های لازم را اعم از فنی و محتوایی توسعه دهند تا بهره‏گیری از فناوری‏های ارتباطی و اطلاعاتی برای توسعه ملی کشورها بکار آید.
فرقانی تاکید می‏کند: باید دولت‏ها با این هجوم تکنولوژی، خود نسخه بهره‏مندی را براساس مصالح کشورمان بپچند و در اینباره از فرمایشی رفتار کردن پرهیز و خودکفا باشند.
اگر اینگونه نباشد توسعه بر مبنای تکنولوژی‏های نوین به صورت دستورالعملی از پیش تعیین شده از سوی کشورهای پیشرفته و طبق سلیقه آنها خواهد بود.
وی می‏افزاید: باید بر مبنای برنامه چهارم توسعه خود عمل کنیم. این برنامه مبتنی بر اقتصاد دانایی محور است که بخش اعظم آن بر پایه بهره‏گیری صحیح از ICT است.
از این طریق می‏توانیم امکان کسب دانش را فراهم کنیم. خاصیتی که کشورهای غربی با وجود شعارهایی که در توسعه دانش سرمی‏دهند به آن عمل نمی‏کنند.
بر این اساس باید با بومی سازی امکان استفاده آحاد جامعه را از منابع اطلاعاتی و فناوری فراهم سازیم.
فرقانی اعتقاد دارد: باید در اجلاس تونس فعال ظاهر شویم و در آنجا به دفاع از حق کشورهای در حال توسعه از جمله کشور خودمان برای دسترسی آزاد و برابر به اطلاعات و دوری از تبعیض دفاع کنیم تا زمینه استفاده از ICT برای ایجاد رفاه اجتماعی، نابودی فقرو مهیاسازی شرایط زندگی بهتر برای شهروندان فراهم شود.
وی یادآور می‏شود: برای این مهم خلاقیت، نوآوری و دانش مدیریت بسیار اهمیت دارد، زیرساخت‏ها باید توسعه یابد و استراتژی توسعه کشور بر مبنای استفاده از ICT به گونه‏ای طراحی شده که در جهت توسعه ملی از آن بهره‏برداری شود.
برنامه‏ریزی و تریبت و بهره‏گیری از نیروی متخصص مورد نیاز است که در این میان دولت باید با ایجاد مرکزی درون خود و فعالیت مستمر ، سیاستگذاری و اجرا آن را دنبال کند.

معرفی وضعیت کشور به جهانيان
دکتر محمدرضا رسولی، کارشناس و استاد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی نیز در اینباره با اشاره به اهمیت اجلاس می‏گوید: باید حضور فعالی در این اجلاس داشته باشیم به علت این که بالاخره هر تصمیمی که در آن اتخاذ شود، برداشت‏هایی است که به روند همکاری و ارتباط مثبت بین‏المللی می‏انجامد و ماهیت کشور را در عرصه جهانی مشخص می‏کند و هر میزان حضور همه‏جانبه و قوی باشد، کمک شایان‏تری به ایران می‏کند.
وی اظهار می‏دارد: باید خود را بشناسانیم، ایده‏ها را مطرح کنیم و وضعیت کشورمان را برای جهان بیش از پیش توصیف و شفاف کنیم.
مهمترین بحث مطرح شده از جانب یونسکو این است که کشورهای در حال توسعه به برنامه‏ عمومی نظم نوین ICT که حکایت از حداقل فعالیت‏های مبتنی بر آن در این کشورها دارد، دست یابند.
بنابراین باید چه در حوزه مطالعاتی و چه در حوزه زیرساخت‏ فنی با اتخاذ رفتاری شفاف با همکاری دولت و محققان و پژوهشگران دانشگاهی حضوری موفق را در اجلاس پایانی WSIS و در میان کشورهای جهان به نمایش بگذاریم.

حضوری موثر و قدرتمند
دکتر شیوا پژوهش فرد، کارشناس و استاد علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی که در زمینه جامعه اطلاعاتی تحقیقات شایانی دارد، در گفت وگو با خبرنگار ما در بیان ابعاد مختلف تحقق جامعه اطلاعاتی و این که آیا تبعات حضور این مفهوم در عرصه جوامع بشری خوشایند است یا خیر، می‏گوید: همواره یکسری نکات منفی در بحث جامعه اطلاعاتی و ایجاد آن در جوامع بشری مطرح است. یکسری از کشورها همواره با آن مخالف بوده‏اند.
کشور ژاپن یکی از این کشورها است. سران آن معتقدند که جامعه اطلاعاتی فاصله‏ها را از بین می‏برد. این که هر فردی امکان دسترسی به اطلاعات را پیدا کند، در نتیجه آن ، امکان ارتباط با مافوق خود را به راحتی می‏یابد که این موضوع با فرهنگ این کشور مغایر است.
پژوهش‏فرد اضافه می‏کند: آنها معتقدند با تحقق این نوع جامعه، مرز بین عام و خاص از میان برداشته می‏شود و اطلاعات در اختیار همه قرار می‏گیرد، حتی اطلاعات خاص. بنابراین همزمان همه افراد در هر سطحی از اطلاعات بهره‏مند شده و این سران کشورها را مجبور به تصمیم‏گیری‏های شتابزده می‏کند که خود عواقبی سوء را به دنبال خواهد داشت.
وی یادآوری می‏کند: یکی دیگر از عواقب نا خوشایند اینگونه جوامع این است که افراد ردپاهای زیادی از خود بجای می‏آورند که گاهی اوقات موجب بروز مشکلات برای آنها می‏شود.
به طور مثال: اشخاص با استفاده از کارت اعتباری، زمان حضور در یک مکان، نوع تجارت و میزان بنیه مالی خود را به صورت ردپایی مشخص در اختیار افراد دیگر می‏گذارند که شاید توسط افرادی سودجو، پیگیری‏های ناشایستی از آن صورت گیرد.
بنابراین برخورداری همگان از اطلاعات و دسترسی آزاد و برابر، مشکلات بسیاری برای کشورها در پی دارد.
با توجه به رشد فزاینده تکنولوژی و بحث جامعه اطلاعاتی و این که فاصله کشورهای در حال توسعه با کشورهای پیشرفته، شکافی دیجیتالی است، ناگزیریم به سمت تحقق جامعه اطلاعاتی و بهره‏گیری صحیح از ICT در عرصه‏های مختلف برویم.
بنا براین باید آگاهانه مردم را به این سمت بکشانیم و آنها را از مزایا و تبعات آن مطلع کنیم.
پژوهش فرد تاکید می‏کند: بهترین راهکار آموزش و شفاف‏سازی است و نیز باید حضوری موثر و قدرتمند در اجلاس داشته باشیم که این کار مستلزم استفاده از استادان و همچنین هدایت اطلاعات خروجی به همه آحاد جامعه است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
سرمربی التعاون: از آمدن به ایران خوشحالم/ برای بازی برگشت لباس گرم بیاورید!
:: فرهنگ و هنر ::
کارگردان پایتخت: تنابنده هرچه قدر گرفته باز هم کم است
:: حوادث ::
محاکمه پزشک متخصص به جرم قتل بی‌رحانه برادر

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار