شنبه 23 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی فناوری اطلاعات دولت آمریکا؛ کاسه داغ‌تر از آش!

 
 

جمعه 14 بهمن 1384

دولت آمریکا؛ کاسه داغ‌تر از آش!

 
 

مایکروسافت، گوگل، یاهو و سیسکو تحت شدیدترین حملات رهبران کنگره و گروه‌های مدافع حقوق بشر در ایالات متحده قرار گرفته‌اند

دولت آمریکا؛ کاسه داغ‌تر از آش!
هموطن– احسان موحدیان- دولت آمریکا و استانداردهای دوگانه آن تنها به حوزه سیاست بر نمی‌گردد، بلکه کاخ سفید در عرصه علم و فناوری هم از همین رویه تبعیت می‌کند.
در حالی که دولت بوش، غول‌های فناوری این کشور مانند گوگل، یاهو،MSN و AOL را برای افشای اطلاعات شخصی کاربران در حین جست‌وجو و نیز بررسی فهرست کلمات مختلف جست‌وجو شده توسط آنان تحت فشار گذاشته و از این طریق حریم شخصی کاربران وب را به روشنی نقض می‌کند،
 

" کنگره آمریکا پیش از این از 4 شرکت یاد شده خواسته بود اسناد و اطلاعاتی را که برای تجزیه و تحلیل نقش صاحبان مشاغل در زمینه سانسور اینترنت در چین مورد نیاز است، برای کنگره ارسال کنند، اما این شرکت‌ها هنوز اقدامی در این زمینه صورت نداده‌اند... "

 
 
از این که همین شرکت‌ها به دولت چین در زمینه سانسور اینترنت کمک می‌کنند، بسیار ناراضی است.
کار بدانجا رسیده که مایکروسافت، گوگل، یاهو و سیسکو تحت شدیدترین حملات رهبران کنگره و گروه‌های مدافع حقوق بشر در ایالات متحده قرار گرفته‌اند و همگان آنان را به مخالفت با آزادی بیان و کمک به مجازات ناراضیان چینی متهم می‌کنند، اما بسیار جالب است که همین گروه‌ها در زمانی که دولت آمریکا خواستار دریافت اطلاعات شخصی مردم عادی این کشور می‌شود، سکوت کرده و این کار را به بهانه حفظ امنیت شهروندان مفید و حتی ضروری تلقی می کنند.
فشار وارده بر شرکت‌های فناوری بر آمریکا در این زمینه چنان شدید است که بسیاری از آنها سکوت اختیار کرده‌اند و البته شاید این اقدام به خاطر مقاومت برخی از آنها از جمله گوگل در برابر خواست کاخ سفید در زمینه افشای اطلاعات شخصی کاربران صورت گرفته باشد. کنگره آمریکا پیش از این از 4 شرکت یاد شده خواسته بود اسناد و اطلاعاتی را که برای تجزیه و تحلیل نقش صاحبان مشاغل در زمینه سانسور اینترنت در چین مورد نیاز است، برای کنگره ارسال کنند، اما این شرکت‌ها هنوز اقدامی در این زمینه صورت نداده‌اند. ادعاهای یکی از نمایندگان کنگره آمریکا در این مورد واقعا خواندنی است.
وی می‌گوید برخی شرکت‌های آمریکایی به دولت چین کمک کرده‌اند تا جریان اطلاعات را محدود کرده و افرادی را که شهامت و قاطعیت لازم برای مبارزه در جهت کسب آزادی و دموکراسی داشته‌اند، دستگیر کند. وی می‌افزاید: این شرکت‌ها با هدف دستیابی به نفع شخصی بیشتر تسلیم خواسته‌های پکن شده‌اند و البته باید از این اقدام خود شرمنده باشند. از جمله موسسات و نهادهای بین‌المللی که در این زمینه آتش بیار معرکه شده‌اند می‌توان به عفو بین‌الملل، گروه دیده بان حقوق بشر و گزارشگران بدون مرز اشاره کرد.
یک
 

" بحث بر سر همکاری شرکت‌های فناوری آمریکا با دولت چین چند سالی است که در جریان است، اما تا به حال هیچگاه چنین جنجالی بر سر آن برپا نشده بود... "

 
 
سناتور جمهوریخواه دیگر کنگره آمریکا که خواسته‌های نامعقول دولت بوش از موتور جست‌وجوهای آمریکایی برای نقض حریم شخصی افراد را کاملا فراموش کرده، می‌گوید: شهروندان آمریکایی کاملا حق دارند از شرکت‌های فناوری بخواهند که از فناوری خود برای پیشبرد آزادی و نه حمایت از سرکوب استفاده کنند.
بحث بر سر همکاری شرکت‌های فناوری آمریکا با دولت چین چند سالی است که در جریان است، اما تا به حال هیچگاه چنین جنجالی بر سر آن برپا نشده بود. ماجرا از وقتی بالا گرفت که گوگل اعلام کرد موتور جست‌وجوی ویژه خود برای کاربران چینی به نشانی google.com را به گونه‌ای تنظیم کرده که نتایج نامطلوب از نظر دولت چین را در مورد آزادی، حاکمیت جزایر تایوان، دموکراسی و غیره به نمایش درنیاورد. دیگر شرکت‌های فناوری آمریکا از جمله یاهو و مایکروسافت هم با دولت چین همکاری داشته‌اند. سایت MSN وابسته به مایکروسافت چندی قبل وبلاگ یک ناراضی چینی را به خواست دولت چین تعطیل کرد و یاهو هم با اعطای اطلاعات محرمانه مربوط به یکی از کاربرانش به دولت این کشور، به دستگیری او کمک کرد.
با این حساب باید دید دولت آمریکا که ادعاهایش در مورد حمایت از آزادی بیان در جهان به ظاهر عملکرد شرکت‌هایی از این دست نقض شده چه واکنشی از خود نشان می‌دهد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار