دوشنبه 5 آذر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی فناوری اطلاعات نبرد بعدی در عرصه فناوري؛ جستجــوی اینترنتــی روی تلفن های همراه

 
 

تاليانيوز , دوشنبه 8 خرداد 1385

نبرد بعدی در عرصه فناوري؛ جستجــوی اینترنتــی روی تلفن های همراه

 
 

این غول های تکنولوژی الکترونیک مایلند همه تلفن های همراه به محض روشن شدن، Home page جستجوگرهاي آنها و لوگوهایشان را نمايش دهند

نبرد بعدی در عرصه فناوري؛ جستجــوی اینترنتــی روی تلفن های همراه
تلاش بزرگ ترین جستجوگرهاي جهان، گوگل، یاهـــو و مایکروسافت برای کسب مقام نخست در انتخاب شدن توسط کاربران تلفن همراه بعنوان صفحه خانه Home page طیّ ماه های اخیر شدید تر شده و همه آنها برای رسیدن به این هدف دست به معاملات بزرگی با مؤسسّات خدمات اينترنتی (ISP ها) و غول های صنعت تلفن همراه زده اند.
به گزارش تاليانيوز، این غول های تکنولوژی الکترونیک مایلند همه تلفن های همراه به محض روشن شدن، Home page جستجوگرهاي آنها و لوگوهایشان را نمايش دهند و به مردم این امکان را بدهند که از گوشی های خود به جز تماس تلفنی اســتفاده های دیگری هم از میان آنچه این شــرکتها تدارک دیده اند به عمل آورند. از جمله اينکه نقشه مکانهای مورد نظر کاربران را پیدا کنند، email و SMS بفرستـند، و خلاصه، مردم بتوانند هر کاری که با کامپیوتر های شخصیشان می کنند با استفاده از تلفن همراهشان نیز انجام بدهند.
گرچه امروزه تعداد اندکی از مردم از تلفن های همراهشان برای جستجوی اطّلاعات در اینترنت استفاده میکنند، امــّا این شرکتها امیدوارند با توجــّه به اینکه تعداد تلفن های همراه در جهان دو برابر کامپیوترهای شخصی است و بازار بالقوّه بسیار بزرگ تری در آن زمینه برای رقابت موجود است، شرايط در آينده اي نزديک تغيير کند. به علاوه، به نظر آنها به موازات بهبود کیفیّت ارائه پاسخ به جستجوگران اینترنتی، جستجو با استقاده از تلفن های همراه هم جــذ ّابیتی مضاعف پیدا خواهد کرد. به قول مدیر امور اجرائی شرکت مایکروسافت استیو بالمـــر "صف اوّل نبرد ما با گوگل درخواست جستجوهای آمریکاييان از طريق تلفن های همراهشان خواهد بود.
به طور کلـّی جستجوی اینترنتی بازاری است بسیار بزرگ و بنا بر تحقیقی که توسـّط مؤسّسه eMarketer Inc انجام شده هزینه تبلیغات مرتبط با جستجــو تنها در
 

" مایکروسافت استیو بالمـــر "صف اوّل نبرد ما با گوگل درخواست جستجوهای آمریکاييان از طريق تلفن های همراهشان خواهد بود. ... "

 
 
ایالات متـّحده، ، سالانه بالغ بر پنج میلیون دلار است.
اما به قول تحلیلگران تبلیغات روی صفحه نمایش تلفن های همراه هنوز دوران ابتدايی خود را طیّ می کند، و جستجوی اینترنتی به کمک موبایل سود کمی عاید آگهی دهندگان می کند، البته اگر اصلا ً سودی در کار باشد. با این حال، رئیس شرکت گوگل، اریک اشمیت اخیرآ در حاشیه کنفرانس تحلیلی شرکتش گفته است که تبلیغات روی تلفن های همراه تنها امکان جـذّاب فرا روی گوگل است.
جستجو هائی که به کمک موبایل انجام می شوند همچنین به مؤسسّات جستجوگر اینترنتی کمک مي کنند که امکان دسترسی مشتریانشان به خدمات و تبلیغات را افزایش بدهند. موفقیـّت در زمینه تلفن همراه می تواند همچنین بطور بالقوّه به معنای افزایش سهم این شرکت ها از بازار سرویس های اینترنتی ارائه شده از طریق کامپيوتر های شخصی (PCها) باشد. امروزه مجموعه ای از خدمات، شامل جستجو، تحت عنوان Yahoo Go Mobile روی گوشي هايي ارائه می شود که با برنامه های خدماتی اپراتور آمریکائی CingularWireless، فروخته شوند، که از به هم پیوستن رقیب شرکت Verizon، یعنی Inc. AT&T ، و شرکت Co. BellSouth بوجود آمده است. گوگل با شرکت انگلیسی PLC Vodafone Group، بزرگ ترین شرکت سرویس دهنده به تلفن های همراه (به لحاظ میزان فروش)، قراردادی امضاء کرده است که یک لینک گوگل را روی منوی ورودی دستگاه هائی که با خود مارک Vodafone فروخته می شوند قرار بدهد. شرکت T-Mobile، وابسته به Deutsche Telekom نیز ترتیبی داده است که اولین چیزی که مشتریانش پس از روشن کردن گوشي هایشان می بینند صفحه جستجوی گوگل باشد. امـّا جستجو تنها یکی از مجموعه خدمات اینترنتی است که شرکت ها امیدوارند وارد عرصه موبایل بشود. برای مثال، گوکل اخیرآ یک نسخهء بتا از خدمات نقشه خواني خود را روی تلفن های موبایل گذاشته که نقشه ها را با جهات و تصاویر ماهواره ای ترکیب می کند.
شرکت مایکروسافت هم تلاش هایش را در این زمینه ها افزایش داده است. این غول نرم افزاری اخیرا یک شرکت کوچک را خریده که کار آن ارائه خدمات جستجو به دارندگان تلفن های موبایل است. شرکت مذکور MotionBridge است، که مرکز آن در پاریس می باشد، و مشتریانش شامل Sprint Nextel و شرکت Orange، وابسته به FranceTélécom SA می شوند. تخصّص اصلی MotionBridge ساخت نرم افزاری است که در تلفن های همراهی که با علامت بازرگانی یک ارائه کننده خدمات اینترنتی (ISP)خاصّ به فروش رفته اند به جستجو می پردازد. مایکروسافت امیدوار است نرم افزار فعلی خود را، که برای جستجو در عرصه وسیع تری از اینترنت طرّاحی شده
 

" جستجو هائی که به کمک موبایل انجام می شوند همچنین به مؤسسّات جستجوگر اینترنتی کمک مي کنند که امکان دسترسی مشتریانشان به خدمات و تبلیغات را افزایش بدهند.... "

 
 
، برای این منظور کامل تر کند. جستجوی اطـّلاعات روی اينترنت توسط مشترکین خطوط موبایل، برای مثال راجع به رستوران ها، یا برنامه حرکت قطار ها، همچنین برای شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنتی ISP) ها( از جذابیّت خاصّی برخوردار است. هزینه ای که آنها می توانند برای تدارک خط اینترنت از صاحبان تلفن همراه دریافت کنند اغلب بیش از کارمزدی است که برای انتفال پیام های مکتوب و مکالمات اینترنتی دریافت می کنند. دست اندر کاران این تجارت اکنون در تلاشند میزان درآمد های خود را از محل برقراری خدماتی جدید، از قبیل ارسال عکس، یا تماشای تلویزیون از طریق تلفن همراه افزایش بدهند، امّا آن ها تا کنون موفقیـّـتی در این زمینه ها نداشته اند.
یکی از تحلیلگران مؤ سّسه تحقیقاتی انگلیــسی "کــالینــزکانسالتینــگ" به نــام "بن وود" می گــوید، "اپــراتور هـــا امــروز دریافته اند با استفاده از پهناي باند اینترنت می توانند اطلاعات خود را در اختیار طیف گسترده تری از کاربران قرار بدهند. امّا او همچــنین می افزاید، "اگر این تجربه بخواهد جنبه فراگیر و همگانی پیدا کند لازمست استفاده از آن خیلی سریع تر، آسان تر، و دقیق تر از وضع امروزیش بشود."
ارائه کنندهگان خدمات اینترنتی ISP) ها( همواره در تلاش بوده اند کاربران را در قلمروی سایت های خود حفظ کنند تا از منافع حاصل از فروش آنلاین هر محصولی، از جمله موسیقی و بازی های ویدیوئی سهمی داشته باشند. برای مثال، Vodafone ترجیح داده است نتایج جستجو هایی را که به کمک موتور جستجوگر گوگل انجام می دهد روی صفحه اصلي خودش در اختیار کاربران قرار بدهد. برای آنکه پس از چنان جستجویی بخواهید از سایت وودافون گوگل را کلیک کنید لازمست ابتدا از چند لایه اینترنتی عبور کنید. به عکس، مشتریان T-Mobile هر گاه بخواهند به جستجوی اینترنتی بپردازند ابتدا روی صفحهء نمایشگر تلفن همراه خود صفحه خانهء گوگل را مشاهده می کنند که به آن ها خوش آمد می گوید، و سپس روند کار درست مثل زمانی است که بخواهند با استفاده از کامپیوتر خانگی خودشان به جستجو بپردازند. توجیه اینگو شیندلر ، معاون مؤسّسهء تی موبایل در این خصوص چنین است، "اگر شما به مشتریانتان وعده بدهید که می توانند تجربه واقعی کار با اینترنت را با استقاده از تلفن های همراه خود داشته باشند ولی به جز لوگوی مؤسّسه تلفنی خودتان چیزی در معرض دیدشان قرار ندهید آنها را قدری ناامید می کنید."
با تمام این اوصاف، صفحهء خوش آمد گوگل تنها برای آن دسته از مشتریان "تی موبایل" قابل رویّت است که از سرویس "web'n'walk" آن شرکت استفاده میکنند، که البتــّه سراسر خاک چندین کشور اروپائی را در بر می گيرد. در ایالات متـّحده نیز آن دسته
 

" یکی از تحلیلگران مؤ سّسه تحقیقاتی انگلیــسی "کــالینــزکانسالتینــگ" به نــام "بن وود" می گــوید، "اپــراتور هـــا امــروز دریافته اند با استفاده از پهناي باند اینترنت می توانند اطلاعات خود را در اختیار طیف گسترده تری از کاربران قرار بدهند. ... "

 
 
از مشتریان "تی موبایل" که از این امکان اختیاری استفاده می کنند امکان دسترسی به ماشــین جستجوگر گوگل را دارنــد، امّا البتـّه صفحهء خوش آمد گوگل را نمی بینند.
شرکت های اینترنتی و مؤسّسات خدمات تلفن همراه سالهاست امکانــات جستجــوی بسیــار ابتدائــی در اختیـار مشتریــان خود قرار می دهنــد. لــذا، انجام جستجو های اینترنتی با استفاده از تلفن همراه تا کنون علاوه بر اینکه توسّط مشترکین بسیار کمی انجام می شده است، نتایجش نیز صرفآ محدود به چند صفحهء شبکه اینترنت می شده که برای تلفن ها فرمت شده بودند. امّا به لطف ارتباطات سریعتر و بی سیم اینترنتی و صفحه نمایش های بزرگتر تلفن های همراه، که از توانائی ارسال و دریافت email برخوردارند، و می توانند امکان گشت زنی در فضای اینترنت و دریافت نرم افزار های ارسالی را فراهم آورند، اوضاع به سرعت در حال دگرگونی است. بنا بر آمار مؤسّسه انگلیسی canalys.com Ltd. تنها در سه ماهه پائیز سال 2005 حدود 6/14 میلیون تلفن همراه هوشمند در سطح جهان معامله شد، که نسبت به سال قبل از آن دو برابر افزایش را نشان می داد.
پیشرفت های صنعت نرم افزار نیز کار را برای دریافت محتويات اینترنت روی تلفن های همراه ساده تر کرده است. این نرم افزار ها این امکان را فراهم آورده اند که صرفا متن و اطـّلاعات کلیدی مورد نظر را مشاهده کنیم و عکس های بزرگ و منوهایی را که اغلب در کناره های صفحات اینترنت هستند نادیده بگیریم. در عین حال، شرکت ها هم به طرّاحی سایت های اینترنتی همخوان با تلفن های همراه پرداخته اند.
برای مثال، تعدادی از غول های جهان تکنولوژی مثل شرکت Nokia و Vodafone به هم پیوسته اند تا یک کنوانسیون نام گذاري برای آن دسته از سایت های اینترنتی که برای دارندگان تلفن های همراه در دسترس هستند تهیه کنند. پیشنهاد این است که پسوند آدرس های آن دسته از سایت هایی که محتوایشان برای دارندگان تلفن های همراه قابل دسترسی و استفاده است به جای کنوانسیون های مرسوم اینترنتی، مانند .com یا .org مثلآ .mobi باشد، تا گشت زنی روی اینترنت به یاری تلفن های همراه را تجربه ای کم دردسر تر کنند.
شرکت های خدماتی جستجوگر هنوز در تلاشند جستجو های موبایلی را درآمدساز کنند. به طور سنـّـتی، منبع درآمد ماشین های جستجوگر اینترنتی آگهی هایی بوده است که ضمیمهء کلید واژه هایی بخصوص بوده اند؛ آگهی دهندگان پول می دهند تا آگهی هایشان، که اغلب چند خط متن است، کنار پاسخ به مورد جستجو روی صفحه دیده شود. امّا آیا آگهی هاي روی صفحه نمایش های 5/2 در 5/2 سانتیمتری هم توانائی جلب نظر مصرف کنندگان را دارند؟ این سؤالی است که پاسخ به آن بعدا معلوم خواهد شد. بعضی شرکت های اینترنتی معتقدند آگهی هائی که به محض کلیک کردن روي آنها شماره تلفن آگهی دهنده شماره گیری می شود click-to-call ads))، مدل اوّلیّهء آگهی دهی روی تلفن های همراه خواهد بود.
گوگل، که در حال حاضر برای جستجو هایی که در آمریکا انجام می دهد آگهی نمی گیرد، اخیرا برنامه ای را برای جذب آگهی در ژاپن آغاز کرده است. وقتی دارندگان تلفن همراه ژاپنی جستجویی را یه کمک گوگل انجام بدهند در بالا و پائین پاسخ به سؤالشان آگهی هایی مشاهده خواهند کرد. مشتریان می توانند روی آن آگهی ها کلیک کنند تا شماره تلفن آگهی دهنده شماره گیری شود، یا به سایت آنها راه یابند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
جنایت هولناک در پارک قیطریه/ پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت!

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار