دوشنبه 1 ارديبهشت 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی نفت و انرژی نخستين نرم افزار شبيه ساز ميدان هاي نفتي در ايران ساخته شد

 
 

شانا , يكشنبه 29 مرداد 1385

نخستين نرم افزار شبيه ساز ميدان هاي نفتي در ايران ساخته شد

 
 

طرح توليد و توسعه نرم افزارهاي نفتي در پژوهشگاه صنعت نفت طرحي 4 ساله و قرار است تا مرحله ساخت نرم افزارهاي سه بعدي پيش رود.

نخستين نرم افزار شبيه ساز ميدان هاي نفتي در ايران با نام "پارس بيسينگ مادلر" (PBM) كه مهم ترين كاربرد آن در توسعه و اكتشاف ميدان هاي نفتي است، در پژوهشگاه صنعت نفت ساخته شد.
مهندس الهام محسنيان، مسئول طرح توليد و توسعه نرم افزارهاي نفتي در پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام اين مطلب افزود: نرم افزارهايي كه تاكنون در كشور مورد استفاده قرار مي گرفت، ساخت كشورهاي اروپايي و استراليا بود كه در دهه 1990 توليد شده بود و با خصوصيات زمين شناسي كشور ما نيز مناسبت چنداني نداشت.
مهندس محسنيان با تاكيد بر اين كه در نگارش اين نرم افزار از جديدترين فناوري ها استفاده شده است، افزود: اين نرم افزار در حال حاضر در 35 چاه در منطقه دزفول آزمايش شده و مدل به دست آمده از اين چاه ها با نرم افزارهاي خارجي مقايسه شده است كه نتايج نشان مي دهند نرم افزار توليد شده در قياس با نسخه هاي خارجي دقت بسيار خوبي دارد، به علاوه كار با اين نرم افزار بسيار راحت تر از نمونه هاي خارجي و به اصطلاح بسيار "كاربر دوست" است.
وي يادآور مي شود: در تهيه اين نرم افزار همچنين مواردي با توجه به نيازهاي بومي منطقه و ويژگي مخازن كشور مانند كربناته و "فركچر" بودن آنها اضافه شده و مواردي نيز كه نيازي به آنها نبوده، حذف شده است.
به گفته محسنيان، نرم افزار "پارس بيسينگ مادلر" يك بعدي، اما نسخه دو بعدي آن نيز آماده شده است و هم اكنون در مرحله آزمايش قرار دارد و تا پايان امسال تكميل خواهد شد.
روش كار نرم افزار يادشده به اين صورت است كه با در نظر گرفتن وضعيت کنوني چينه شناسي لايه ها، به گذشته باز مي گردد و از زماني كه نخستين لايه رسوب گذاري شده، شروع به مدل سازي و لايه ها را به صورت مصنوعي رسوب گذاري مي كند. در اين ميان تغييرات حرارتي و فشار و عوامل ديگر نظير تخلخل و تراوايي در هنگام مدل سازي در نظر گرفته مي شود.

مهندس محسنيان مي گويد كه با استفاده از اطلاعات به دست آمده از اين نرم افزار از آغاز فرآيند اكتشاف، مي توان ارزيابي درستي از سامانه نفتي ميدان، وضعيت سنگ منشا، نفت زا يا گاز زا بودن مخزن، زمان رسيدن به نفت و گاز و... را به دست آورد كه مهندسي اكتشاف را از ديدگاه مناسبي براي ارزيابي اقتصادي ميدان و ادامه فعاليت برخوردار مي سازد.
به گفته وي اين نرم افزار همچنين مي تواند با پيش بيني مسيرهاي مهاجرت نفتي كه در سنگ منشا توليد مي شود، محل تجمع نفت را شناسايي و به يافتن بهترين محل براي حفاري كمك كند.
گفتني است طرح توليد و توسعه نرم افزارهاي نفتي در پژوهشگاه صنعت نفت طرحي 4 ساله و قرار است تا مرحله ساخت نرم افزارهاي سه بعدي پيش رود.

 
 

عمليات لرزه نگاري ميدان نفتي چنگوله اين هفته آغاز مي شود

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
سرمربی التعاون: از آمدن به ایران خوشحالم/ برای بازی برگشت لباس گرم بیاورید!
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
محاکمه پزشک متخصص به جرم قتل بی‌رحانه برادر

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار